Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Futsalvinst i premiärmatchen

ÖSK Söder inledde sin seriesäsong på bästa sätt, när de besegrade IFK Kumla med 2-0 i kvällens match i Mellringehallen. ÖSKs mål första mål gjordes i mitten av första halvleken av Sara Hjelm, som petade in en boll vid bortre efter förtjänstfullt förarbete av Sabina Håkansson. Tvåan kom några sekunder före halvtidsvilan, efter att Emma Tivemo vunnit duellspelet mot IFK Kumlas målvakt Sofia Gustafsson. På tredje eller om det rent av var det fjärde försöket fick Emma bollen över den kritiska linjen.

I andra halvlek kunde sedan laget, som det så vackert heter, kontrollera spelet och se till att kumlingarna inte kom till några bra avslutslägen. Det gjorde de inte heller varför segern kändes både logisk och rättvis.

Årets nykomlingar, som bloggen var mest nyfiken på, skötte sig båda riktigt bra. Ida Lindell gjorde debut i målet i handledsskadade Mimmi Paulsson-Febos frånvaro och såg säker och bolltrygg ut. Hon kom ut bra och täckte skott då det behövdes och hade heller inga problem att hantera bollen med fötterna. Sabina Håkansson, årets andra nyförvärv visade upp ett bra anfallsspel. Bra speluppfattning, fina fötter och en lite småaggressiv attityd bådar gott för fortsättningen.

Trots att en hel del av fjolårets SM-bronsmedaljörer satt på läktare eller lagledarbänk idag av olika anledningar såg laget stabilt och bollsäkert ut. Vendela Ekstrand Hamrén och Isa Olofsson Lindberg, som båda väl är rätt nya i det här sammanhanget, kom fint med i spelet på sina respektive backplatser.

Givetvis stod även de mer erfarna ÖSKspelarna för bra insatser. Kumla slår man inte hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.