Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsalen är igång igen

Futsalsäsongen har så smått dragit igång igen. ÖSK har på dam- och flicksidan väldigt bra resultat från fjolåret att försvara. Det äldre flicklaget överraskade med sina SM-guldmedaljer (även om alla visste att de var väldigt bra). Damlaget var bara snäppet sämre och säkrade SM-bronsmedaljerna vid slutspelet i Falun.

Huvudintresset kommer nog även denna säsong nog att ligga på de två lag som nådde SM-finalspelet förra året. Av fjolårets unga guldmedaljöser är det väl bara en spelare som fallit ifrån åldersmässigt, så spelarna bör rimligen vara minst lika bra och dessutom mer rutinerade än de som tog hem SM-tecken till Örebro. Bloggen tror även, att det äldre pojklaget med spelare från den starka 97-årskullen bör ha goda möjligheter att ta sig vidare till SM-gruppspelet.

Det skall dessutom bli spännande att se hur P99-orna klarar sig när de nu debuterar i DM-sammanhang inomhus. För Söders herrlag i div 2 gäller nog som vanligt, att det mest av allt handlar om att ha kul under vintern innan försäsongsträningen drar igång på allvar.

Inomhussäsongen harför ÖSK-lagens del inletts med två vinster och en oavgjord match. F17-laget slog IFK Kumla med 6-0. P15 besegrade Rynninge IK med 4-0 och ÖSK Söder i div 2 Norra nådde oavgjort 3-3 mot Lilla Örebro BK. Det är än så länge lite väl tidigt att ha någon uppfattning om hur bra de här resultaten är, men att vinna är ju aldrig fel.

Kvällens match i Mellringehallen kommer dock säkert att säga en del om hur årets styrkerelationer på damsidan ser ut. ÖSK Söder möter de senaste två årens DM-finalmotståndare från IFK Kumla. Kumla brukar vara duktiga inomhus och de har i Sofia Gustavsson en fantastiskt duktig målvakt. De två lagen har faktiskt redan hunnit med att mötas en gång i höst. I Bergslagscupen för några veckor sedan drog IFK Kumla det längsta strået, då de besegrade ÖSK med 1-0 i cupens kvartsfinal.

På sin hemsida aviserar ÖSK Söder att man kommer till spel med ett lag där två av årets nyförvärv, målvakten Ida Lindell och anfallaren Sabina Håkansson ingår.  Matchen börjar klockan 18:40 i Mellringehallen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.