Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mittback på ingång?

Fotbollstransfers.com skrev om det i morse och NA har fört stafettpinnen vidare med uppdateringar under förmiddagen. Det handlar om Erik Moberg, mittback och startspelare hos Åtvidabergs FF. Moberg med ett utgående kontrakt verkar av uttalanden från hans agent att döma att vara på väg till Örebro.
– Vi träffade ÖSK i går (läs onsdag) och det kan bli klart i dag, säger agenten Marco Salvatore till tidningen.

Med fotbollsrötterna i Motala var Moberg redan år 2007 i Örebro och tränade en vecka med den dåvarande talangtruppen under Håkan Juhlins ledning. Någon örebroflytt blev det inte den gången utan han valde i stället Åtvidaberg, där det väl på den tiden var enklare för en yngre spelare att slå sig in i laget.

Moberg har spelat 125 seriematcher (varav 66 i Superettan) för Åtvidaberg. Bara nio av dessa gånger har han fått starta från bänken. Ett litet frågetecken finns det väl för hans skadebenägenhet. Han missade så gott som hela säsongen förra året på grund av skada och år 2009 spelade han bara i hälften av matcherna

Som mer eller mindre given startspelare hos ÅFF kan man fråga sig med vilka ambitioner han kommer till ÖSK där det under det kommande året kommer att finnas gott om mittbackar. Det troligaste är väl att Magnus Wikström förlänger med ett år. Om sedan Ilir Berisha kommer tillbaka efter sin skada och rehabilitering så är det svårt att se hur Moberg skall kunna ta en plats (i år).  Att man tar in ytterligare en mittback i truppen bör väl för övrigt innebära, att man  i första hand ser Ayanda Nkili som mittfältare. Mest i kläm kommer om det här scenariot spelas ut hamnar nog Christoffer Wiktorsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.