Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slutstriden (alla till Ljungskile!)

Smått och gott innan läget blir riktigt skarpt.


ÖSK: Peo Ljung inför Ljungskile (video)
Business as usual.


ÖSK: Korta intervjuer innan avresan till Ljungskile (video).
Ilir Berisha imponerar med sina språkkunskaper.


Landskrona inför ödesmatchen.


Övernattning.
ÖSK mellanlandar i Trollhättan.


SR P4 Örebro har invtervjuat P-O Ljung och Magnus Wikström inför matchen: Allt klart inför avgörande matchen mellan ÖSK och Ljungskile


Falkenberg inför den avgörande omgången.


ÖSKs matchtrupp.
Per-Ola Ljung gör som han brukar och tar i princip ut alla sina spelare till matchtruppen mot Ljungskile. Bara Ilir Berisha och Tobias Nilsson finns inte med i truppen. Däremot så står Peter Samelssons namn på listan. Han var inte med på den gemensamma träningen i går.


Sju fulla bussar.
ÖSK meddelar, att även den sjunde bussen nu är full samt att det inte blir några fler bussar den här gången. För bussresenärerna gällar att de tre Kubanbussarna avgår från Behrn Arena (Lindells Sport) och de fyra ÖSK-bussarna från Ishallen (Restalundsvägen).


Kaxigt från Ängelholm.
För Ängelhoms tränare Joakim Persson råder inga tvivel om hur FF-mötet kommer att sluta. ”Men varför ska det inte gå vår väg, vi har varit det starkaste laget i Superettan under hela hösten”, skriver han på klubbens hemsida.


Pettersson tror det blir sista matchen.
Toppen mot botten. På Landskrona IP har båda lagen väldigt mycket att spela för. Vid poängförlust är det stor risk för kvalspel för hemmalaget. Lagets tränare Jörgen Pettersson tror dock, att morgondagens match mot GIF Sundsvall blir säsongens sista.


Nermin Cicik dömer.
Det blir Nermin Cicek från Värnamo som får döma ÖSKs match mot LSK. Ett hyfsat bra namn även om jag givetvis hellre sett Glenn Nyberg. I de matcher Cicik tidigare i år dömt ÖSK i tycker jag att han har lyckats hålla en bra om än rätt förlåtande nivå. Fel blir det ibland, men det blir det ju för alla domare.


Patric Walker om uppflyttningsstriden och om Kevin.
Patric Walker har tränat både GIF Sundsvall och Örebro SK och han var ju den tränare som tog ÖSK tillbaka till Allsvenskan år 2006. På P4 Örebros fråga om vilket lag han nu håller på så blir svaret…

Bolin tippar toppen.
Aftonbladets Göran Bolin om hur han tror att årets Superetta kommer att avslutas i sin alltid läsvärda Superettanblogg.


Falkenbergs tränare Hasse Eklund bloggar inför säsongsavslutningen: Gäller att gå för tre poäng


Per-Ola Ljung chattade hos Tvärsnytt i kväll.


Juha i Tvärsnytt.
ÖSKs långresande supporter Juha Väisänen intervjuades av Tvärsnytt när ÖSK tränade på Örnsro under förmiddagen.


Publikinformation.
ÖSK har lagt ut en del information på hemsidan som kan vara praktisk att känna till för de som reser till Ljungskile på lördag – speciellt för de som reser på egen hand. OBS! Det går bara att betala entrén med kontanter och jämna pengar är en förutsättning för att det skall gå så smidigt som möjligt.


Samuelsson saknades.
När ÖSK idag tränade på Örnsro saknades Peter Samuelsson och Tobias Nilsson. William Atashkadeh tränade vid sidan av. På sätt och vis nya ansikten var Jacob Rinne och Sebastian Ring. Ayanda Nkili med en omplåstring vid ena ögat deltog fullt ut i alla träningsmoment.

Omplåstrad Nkili

Omplåstrad Nkili


Saeid på mitten.
DSC_0023_Mohammeed Saeid
Att döma av hur P-O Ljung ställde upp sitt lag under dagens träning på Örnsro, så blir det Mohammed Saeid som tillsammans med Nordin Gerzic tar plats centralt på mittfältet .


Falkenbergs FF: Årets match i Falkenberg!


Sex bussar fyllda.
ÖSK skriver på hemsidan, att nu är även buss nr sex fylld och man har börjat med den sjunde. Alexander Axén tycker att allt under 10 är skrutt (sägs det).


Per-Ola Ljung i Tvärsnytt
I kvällens 19.15-sändning kommer ÖSK:s tränare Per-Ola Ljung att gästa Tvärsnytt i direktsändning. Klockan 19:30, kommer Ljung sedan att chatta direkt och svara på alla era frågor inför lördagens rysare.
Tvärsnytt: Chatta med ÖSK-tränaren inför rysaren


”Play For That Money, Boys!”
LSK-Bloggen på Svenska Fans spekulerar om hur matcherna i den sista omgången kommer att sluta och vad det innebär för det egna lagets placering. Så värst mycket mer än 45.000 kronor i prispengar åt det ena eller andra hållet verkar laget faktiskt inte ha att spela för. Mer än möjligen då tillfredsställelsen över att ha satt käppar i hjulet för en allsvensk direktuppflyttningskandidat.


ÖSK-träningar.
ÖSK kommer att träna på Örnsro i morgon torsdag med start ungefär 10:30. På fredagen tränar man på Behrn Arena och räknar med att komma ut ca. 11:00.


Nervöst i Falkenberg.
Om man besöker Falkenbergs hemsida kan man nog mellan raderna förstå att man är rätt nervösa inför serieavslutningen.
– Lars Englund skriver om matchen mot Degerfors och försöker ingjuta mod trots den tappade direktplatsen.
Per Krusell blickar framåt mot Ängelholmsmatchen. Motståndarna från ÄFF beskriver han som seriens formstarkaste lag.


Fem bussar fyllda – sjätte på gång.
På hemsidan skriver ÖSK, att man nu fyllt två bussar med ÖSK-supportrar till Ljungskile-matchen. Tillsammans med de tre kubanbussarna blir det alltså minst fem stycken bussar som styr mot Ljungskile på lördag. ÖSK jobbar nu på att fylla även en sjätte buss. Om det sedan även blir en sjunde verkar i dagsläget osäkert, eftersom man tycks ha problem med att boka in bussarna. De som vill åka med någon av ÖSK-bussarna gör alltså klokt i att boka sin plats så snabbt som möjligt.


Ljungskile – Örebro i TV4 Sport Xtra.
Hos Fotbollskanalen.se redovisar TV4-imperiets fotbollsansvarige Emir Osmanbegovic hur man kommer att rapportera från Superettans avslutningsomgång. Matchen mellan Falkenberg och Ängelholm kommer att sändas av TV4 Sport, medan ÖSKs match mot Ljungskile kommer har hamnat hos betalkanalen TV4 Sport Extra. Alternativt verkar man även kunna se ÖSK-matchen via web-TV tjänsten TV4 Play Premium.
Intryck från Ljungskiles match mot Örgryte.
Superettanbloggen: ÖIS grep halmstrået
Bohuslänningen: David Leinar sänkte Ljungskile
Fotbollsbloggen: En näst sista match – vad fick vi då med oss?Örgryte – Ljungskile i TV.
Det från igår framflyttade matchen mellan Örgryte och Ljungskile kommer att spelas i kväll. Ursprungligen var det meningen att den skulle sändas av TV 4 Sport. Så blir nu inte fallet i kväll, eftersom kanalen är upptagen av bandy. I stället kommer matchen att sändas via betal-TV kanalen TV4 Sport Extra och den kommer även att finnas tillgänglig via TV4 Play och C Sports Web-TV.


Som sagt var – Alla till Ljungskile! Juha åker 820 mil för ÖSK


ÖSK har fått målskillnaden på sin sida.
Tack vare storsegern mot GAIS och speciellt då Daniel Gustavssons mål på övertid så har nu ÖSK en målskillnadsfördel mot båda toppkonkurenterna. Om ÖSK förlorar mot Ljungskile med mindre än 11 mål (!) samtidigt som Giffarna bara får oavgjort i Landskrona går ÖSK ändå före tack vare målskillnaden. En liknande fördel blir det för ÖSK om de spelar oavgjort mot LSK och Falkenberg besegras av Ängelholm. ÖSK och Falkenberg har nu exakt samma målskillnad. Men om FFF förlorar och ÖSK såelar oavgjort så kommer ÖSKs att vara bättre.Sundsvalls Tidning: Flygbolag stoppar avgång för Walkers skull.Landskrona i besvärligt läge
.
GIF Sundsvall möter Landskrona BoIS i sin sista match. Efter gårdagsmatchen mot J-Södra har skåningarna en smula oväntat hamnat i ett mycket knivigt läge. De ligger precis ovanför kvalstrecket och riskerar att bli omkörda av IFK Värnamo och Varberg BoIS i den sista omgången. Värnamo möter Örgryte hemma och Varberg Brage på bortaplan. Vid en vinst för endera av de nuvarande kvallagen så är de förbi. Med tanke på deras motståndare så är det inte alls osannolikt att det kan gå så. Landskrona kommer således ha allt att spela för i den sista omgången.


Ljungskiles varningsläge.
LS spelar i kväll sin match i den 29:e omgången. Laget har tre spelare som kommer att bli avstängda om de varnas mot ÖIS: Det är Robert Bagger, David Johannesson och Josemar da Santana Silva. Av dessa tre är Bagger och Johannesson normalt startspelare, medan mittbacken Josemar normalt startar men missat en hel del på grund av skadebekymmer.


131028. NA: Stormen hjälper ÖSK mot allsvenskan
Kommentar: NA är nog fel ute på den punkten. Att spela en match på tisdagen i stället för på måndagen lär inte påverkar Ljungskiles prestationsnivå kommande lördag. Speciellt som det inte är några längre resor inblandade.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.