Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen P15: ÖSK till A-final

Burin Jankaew (1 mål), Adam Nilsson (bland annat straffräddning) och Pontus Bergström (två straffmål) låg bakom ÖSKs seger mot Älvsjö.

Burin Jankaew (1 mål), Adam Nilsson (bland annat straffräddning) och Pontus Bergström (två straffmål) låg bakom ÖSKs seger mot Älvsjö.

Trots att det ibland hackade lite i maskineriet gick ÖSKs femtonåringar till final i Karlslundscupen. Älvsjö AIK besegrades med 3-1 efter det att Pontus Bergström slagit in två straffar för ÖSK medan Adam Nilsson räddade den som Älvsjö fick i matchinledningen.

Matchen fick verkligen en rivstart. Först räddade ÖSKs utmärkte målvakt Adam Nilsson ett friläge en bit utanför straffområdet. Direkt efter den detta gick sedan ÖSK upp och gjorde 1-0. Marcus Karlsson som hade bra fart på benen matchen igenom drev upp bollen på vänsterkanten och serverade på Burin Jankaew ett i princip öppet mål. 1-0 till ÖSK och då hade det bara gått 40 sekunder.

Lite senare i första halvlek fick Älvsjö en straff som Adam Nilsson räddade nere vid stolproten. Båda lagen hade sedan bra chanser att göra ytterligare mål men ÖSKs tidiga mål blev det enda i den första halvleken.

Älvsjö som inte alls var ofarliga kvitterar i den 47:e minuten efter det att ÖSKs försvar inte lyckats reda ut en krånglig situation. ÖSK kan dock rätt omgående ta tillbaka sin ledning efter det att laget tilldömts en straff efter en hands straffområdet. Vänsterbacken Pontus Bergström som brukar slå lagets straffar gör inget misstag den här gången heller utan sätter straffen säkert vid ena stolpen.

Precis som i första halvlek har sedan några bra chanser att öka på sina respektive målskördar utan att dock lyckas. Matchen avgörs inte förrän det bara återstår fyra minuter av de utmätta femtio. Marcus Karlsson får en boll längs kanten. Han springer ifrån sin back och skär sedan rutinerat in framför honom i straffområdet. Han blir fälld med straff och målchansutvisning som följd. Pontus Bergström får alltså för andra gången ta steget fram till straffpunkten. Den här gången sätter han den ändå närmare stolpen. Så nära att den studsar ut igen – förmodligen på det stag som hjulet sitter på. Matchdomaren är dock med på noterna och ger ÖSK det mål som slutgiltigt ger ÖSK finalplatsen.

I den andra semifinalen besegrade Vasalund Brommapojkarna lag 2 och det blir alltså Vasalund som ÖSK kommer att ställas mot kl. 15:00 på Karlslund Arena.

Snabba Marcus Karlsson låg bakom både ÖSKs första och tredje mål.

Snabba Marcus Karlsson låg bakom både ÖSKs första och tredje mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.