Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen P15: Burin sänkte Täby

Tremålsskytten Burin Jankaew. (Bilden är från sommarens Elite Hotel Cup).

Tremålsskytten Burin Jankaew. (Bilden är från sommarens Elite Hotel Cup).

ÖSKs P15-lag fick en bra start på årets Karlslundscup. Före matchen var man väl i ÖSK-lägret lite osäkra på var laget stod formmässigt. Med ett träningsmässigt rätt tufft Spanienläger i benen och med hemresan igår hade spelarna inte fått någon möjlighet att ladda om batterierna. Dessutom saknades väl nästan en halv startelva på grund av olika orsaker. Några var kvar i Spanien, Viktor Franssila iväg med förbundets 97-or i Kristinehamn och även Almin Masic saknades (av för Bloggen okänd anledning). Och visst var det väl så att det ibland såg lite oskarpt ut spelmässigt. En spelare som lyckligtvis inte tappat skärpan var Burin Jankew. Med tre mål såg han till han och hans lagkamrater fick en bra start i turneringen.

Det första målet kom på en hårt slagen hörna efter ca. 10 minuter. Svårt att från läktaren avgöra om bollen gick direkt i mål eller om det var en motståndare inblandad. Helt klart hur som helst att det var kvaliteten på hörnan som gjorde att det blev mål. Det andra målet var också det ett typiskt Burin-mål. Frispelad nästan från halva plan springer han sig fri och rullar säkert in bollen.

Under första halvlek hade ÖSKarna rätt bra grepp om spelet även om Täby kom till några farliga avslutslägen. Deras skott och målförsök gick dock utanför. I andra halvlek tog sedan Täby över mycket av spelet och ÖSK var tidvis ordentligt tillbakapressade. De chanser som skapades missades dock – ibland till och med grovt. Burins tredje mål med bara några minuter kvar av matchen kom därför som något av en befrielse. En fin framspelning från Kevin Suarez gav Burin gott om utrymme halvsnett ute till vänster. Situationen såg inte direkt hotande ut för Täby innan Burin med en väl avvägd skottlobb (eller vad man nu skall kalla det) lyfte bollen över en målvakt som stod lite väl långt ut. Bollen seglade in i mål vid bortre och så var den matchen vunnen.

I morgon spelas de avslutande två gruppspelsmatcherna. Kl. 13:00 möter laget Kvik Halden på Trängens IP och sedan är det match igen redan kl. 16:00. Då möter man IK Sirius på Karlslund Arena. I den här åldersklassen går lagen sedan direkt till semifinalerna. Detta innebär att det inte blir någon andra chans för grupptvåorna. De går till B-slutspel medan de fyra gruppettorna gör upp i A-semifinalerna. Efter A-, B-, C- och D-semifinalerna blir det finaler resp. placeringsmatcher. Samtliga lag spelar alltså två matcher under söndagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.