Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen P14

Den här helgen är det fjortonåringarnas tur att göra upp i Karlslundcupen. Tjugo lag deltar i turneringen som började idag på eftermiddagen och som avslutas med final kl 18:00 på söndag.

ÖSK hade i sin inledningsmatch lottats mot vad som såg ut som en besvärlig motståndare, nämligen fjolårsfinalisterna (i P13) IFK Stocksund. Laget från Djursholm besegrades dock relativt enkelt med 4-1 efter en riktigt bra insats av de svartvita. ÖSK tog snabbt en 2-0 ledning, båda gångerna genom Sebastian Ternevid. Stocksund reducerade till 2-1, varpå Sebastian fullbordade ett hat-trick innan Daniel Forsberg fastställde slutresultatet. Andra halvlek blev sedan chansfattig och därför mållös.

Bloggen som inte riktigt läst in truppens spelare än tyckte, att Henrik Westher stod för en utmärkt insats som mittfältsstrateg med bra bollkontroll och väl avvägda passningar. Simon Bladh i ÖSK-målet hade egentligen inte så mycket att stå i, men ser säker och stabil ut när han behöver ingripa. På baklängesmålet (skott från nära håll av fri spelare) var han chanslös.

Innan gruppspelet är avklarat skall ÖSK spela ytterligare tre matchen. Den första av dem redan i kväll.

25.10 20:00 ÖSK – Brommapojkarna, lag 6 (!) 4-0
26.10 14:00 ÖSK – Vasalunds IF
26.10 21:00 ÖSK – IFK Umeå

Om laget kan fortsätta med lika bra spel som i inledningsmatchen så bör man ha en god möjlighet att ta sig till A-slutspelet.

Kvällstillägg. En nöjd tränare som själv är på konferens twittrar:

Nu var det här ju inte Brommapojkarnas förstalag som besegrades, men ändå. De svartvita har fått en kanonstart i turneringen och med vinst mot antingen Vasalund eller IFK Umeå i morgon, så är de nog klara för A-slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.