Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16: SM-final

Nittiosjuorna gjorde vad som behövdes och förmodligen en del till, när de idag på eftermiddagen bokade in en plats i F16:s SM-final. Utan att ha sett fler detaljer om matchen än målgörarna, så dristar jag mig ändå att påstå att det blev en säker seger. Freja Olfosson gav laget ledningen i den 17:e minuten, vilket också var halvtidsresultatet. Efter pausen ökade Sara Sandberg på till 2-0 i den 46:e minuten och Kajsa Armborg till 3-0. Bele-Barkarby reducerade till 3-1 i den 77:e minuten, men eftersom det då bara återstod tre minuter att spela så blev det nog aldrig spännande.

I startelvan spelade enligt SvFF:s matchrapport Minna Åström (mv), Maya Pettersson, Saga Magnuson (k), Lova Händel, Joline Jakobsson, Sara Sandberg, Anna Meijer, Hanna Holmgren Karlsson, Anna Tivemo, Kajsa Armborg och Freja Olofsson. Hur Nicklas Collgård ställde upp sitt lag framgår dock inte.
Avbytare var: Jennifer Karlsson, Klara Thorsén, Filippa Jägerhill, Matilda Halldén, Emma Pettersson, Anna Karlsson och Julia Lindström.

Finalmotståndare i morgon blir IF Limhamn Bunkeflo som verkar ha haft en något mer strapatsfylld väg till sin finalplats. I matchen mot Umeå IK hamnade de i ett tidigt 1-0 underläge. Sedan vände de på matchen och ledde till slut med 5-1 bara för att sedan släppa upp Umeå till 5-4.

Finalen spelas på Jernvallen i morgon söndag med start kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.