Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Förlust mot IFK Kumla

ÖSKs 98:or korades som seriesegrare redan i den förra omgången, men när serien skulle avslutas mot trean IFK Kumla blev det förlust. Vill man vara snäll skulle man kanske kunna säga att ÖSK och Kumla vann varsin halvlek. Det var bara det att gästerna gjorde fem mål i den första och ÖSK bara ett i den andra. ÖSK började i och för sig matchen rätt bra och hade tidigt några goda möjligheter att ta ledningen. Första målet blev dock Kumlas som sedan, efter sitt ledningsmål, fick en ordentlig injektion av både självförtroende och energi.

De defensiva delarna av laget ÖSK var väldigt porösa ut och den stackars Albin Rydberg i ÖSK-målet såg på det hela taget rätt övergiven ut. Något mål får väl  Albin ta på sig, men ett genomgående svagt försvarsspel (och då tänker jag inte bara på backlinjen) gjorde att Kumla fick väldigt många och väldigt bra möjligheter att öka på sin målskörd. Något som de förstod att utnyttja på bästa sätt – de spelade riktigt bra. Under första halvlek var de klart överlägsna och väldigt starka framför ÖSK-målet.

I andra halvlek bytte ÖSK stora delar av laget och lyckades stabilisera spelet och dessutom göra halvlekens enda mål. Ett mål som gjordes av Jacob Pehrsson med ett fint, lågt skott från straffområdesgränsen. Kumla kom inte alls till samma typ av avslutslägen som under den första halvleken, samtidigt som ÖSKs försvar kändes stabilare.

Laguppställning, första halvlek: Albin Rydberg – Anton Anhammar, Hugo Ljunglöf, Alexander Hahne (k), Gabriel Fernsten (27) – Kevin Suarez, Emil Trobäck, Viktor Franssila (27), Gustav Montin – Burin Jankaew, Björn Lemte
Avbytare: Pontus Bergström (27), Jacob Pehrsson (27)

Laguppställning, andra halvlek: John Lennartsson – Oskar Sandberg (k), Viktor Franssila, Max Jansson Åhlén, Pontus Bergström – Gustav Montin , Emil Trobäck, Jacob Pehrsson, Björn Lemte – Burin Jankaew, Marcus Karlsson (67)
Avbytare: Kevin Suarez (67)

Trots den stora förlusten så är ÖSK det lag som släppt in minst mål i årets serie och kommer med största sannolikhet även att vara det lag som gjort flest (några matcher är ännu inte spelade). Förlusten mot Kumla får nog i första hand ses som en dålig dag på jobbet mot duktig motståndare, som var verkligt motiverade att ge seriens bästa lag en riktig omgång.

Med serien avslutad väntar knappa två veckors träning innan hela årskullen reser till Spanien för en träningsvecka i ett varmare klimat. Dagen efter hemkomsten är det sedan dags för Karlslundscupen med bra motstånd. I gruppspelet möter ÖSK IK Sirius, Kvik från Halden samt Täby FK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.