Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Näst bäst i Närke

ÖSK Söders lagkapten Sandra Johansson tar emot prischecken.

ÖSK Söders lagkapten Sandra Johansson tar emot prischecken. Foto: Cassandra Söder.

Jag hade hoppats att kunna skriva, att det i alla fall blev en förbättring jämfört med förra året. Då förlorade Söder Dam DM-finalen med 7-0. Men det kan jag tyvärr inte göra, eftersom årets förlustsiffror blev 1-9. Så jag får väl nöja mig med att konstatera, att ÖSK Söder i alla fall gjorde ett mål – det gjorde man inte förra året. Söders Susanne Eriksson finns nämligen uppsatt som målgörare till 1-0 innan matchen ens börjat. Det handlade alltså om en av de två bonusstraffarna. Förra året missade man bägge.

Även om Adelisa Grabus kvitterade redan i den femte minuten så höll Söder till att börja med emot riktigt bra och det var först under de sista fem minuterna i första halvlek som KIF Örebro kunde dra ifrån lite. Men det stod i alla fall bara 3-1 i halvtid. Sedan drog det iväg och under andra halvlek trillade det in ytterligare sex bollar.

Inte så mycket att säga om. KIF Örebro kom till spel med ett hyfsat bra lag, medan Söder å sin sida hade fått lov att inventera i talanglagret för att få ihop sin trupp. Även om det blev mycket stryk så tror och hoppas jag att tjejerna uppskattade möjligheten att få spela mot några av Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Därmed är årets utesäsong avslutad för söderdamernas del och närmast är det väl den kommande futsalsäsongen som kommer att stå i fokus. Detta gäller dock inte F97-orna som kan se fram emot en spännande SM-helg om knappt två veckor.

Söder Dam: Vi hade inte ens tur med vädret!
KIF Örebro: STORSEGER I FINALEN AV EKSJÖHUS CUP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.