Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Besök hos serieledarna

ÖSK tog revansch på AIK i den senaste U21-matchen. Efter bra spel kunde ett U19-lag besegra AIKs dito med 3-1. I kväll är det dags för match mot Assyriska FF borta. Det här blir fjärde försöket i år för ÖSK att vinna över Assyriska i U21-miljön. Årets tidigare matcher har slutat 2-3 (b), 0-3 (h) och 1-4 (h). Jag har sett de två hemmamatcherna och i båda har Assyriska vinst varit välförtjänt. Nu säger ju inte resultaten i U21-serien allt eller kanske ens särskilt mycket. Väldigt mycket beror på vilket spelarurval som varit tillgängligt. I den ena matchen kanske halva startelvan består av spelare från A-lagstruppen medan i en annan match så är det en blandning från U19 och U17-truppena. Jag har dock en känsla av att man i möjligaste mån brukar försöka matcha spelstyrkan hos de lag som möts.

I U19-sammanhang har det dock gått klart bättre för ÖSK. Assyriska var huvudkonkurrenten i vad som numera inte heter juniorallsvenskan och de besegrades klart i båda matcherna.

Eftersom både ÖSK och Assyriska spelade A-lagsmatcher i går och inte har någon tävlingsmatch förrän om ca. två veckor passar det bra att lufta A-truppsspelare som behöver få lite matchtid och -tempo. Det verkar i alla fall vara så som ÖSK har resonerat.

På sin hemsida skriver ÖSK att det blir följande efter omständigheterna rätt starka trupp som åker till Södertälje för kvällens match:

Från A-truppen.
Ludwig Bergström
Emil Berger
Samuel Wowoah
Mohammed Saeid
Boris Lumbana
Peter Samuelsson

Från Spetsgruppen.
Carl Ekstrand Hamrén
Lukman Murad
Filip Albertsson
Jonathan Thuresson

Från U19-truppen.
Max Lindborg
Rickard Hallgren
August Wiklund
Jonathan Lundberg
Oskar Fardelin
Simon Glännestrand
Philip Holmer

Provspelare
Hugo Eriksson (Yxhults IK)

Bloggen noterar.
– Fem överåriga utespelare och en överårig målvakt är tillåtna i U21-serien. Vilket är vad ÖSK ställer upp med.
– Emil Berger ”tillhör” rent pappersmässigt fortfarande Fylkir. Detta är dock inget som hindrar att han spelar i U21, där man får ha med lånespelare.
– Både Tobias Nilsson och William Kvist var skadeanmälda inför gårdagsmatchen och det är de uppenbarligen fortfarande. Speciellt för Kvist hade det här nog varit en bra match att få spela.
– Anton Westerlund saknas bland spelarna från Spetsgruppen. Det beror på att han blivit snabbinkallad till P18-landslaget.
– Hugo Eriksson, 18-årig ytterback från Yxhult får en tredje möjlighet att visa upp sig. Han tränar nu med U19-truppen.
– Senast jag såg Rickard Hallgren var i söndags. Då satt han med ett stort bandage om vänsterknäet. Men det var visst inte så allvarligt eftersom han finns med i kvällens trupp.
– Det finns gott om spelare för det centrala mittfältet. Lumbana, Berger, Saeid, Albertsson och Lundberg konkurrerar om två platser. Samtidigt finns det bara en dedikerad mittback (Ekstrand Hamrén). Stalltipset är att Boris Lumbana får ta steget ner.
– Jonathan Lundberg är den enda -97:an i truppen.

Matchen spelas på Södertälje Fotbollsarena med start kl. 17:00.

1 kommentar – kommentera

JB

Såg söndagensmatch på Behrn o tyckte att Westlund o mittbacken med nummer 4 ( Heimeryd ?) var riktigt bra ! Albertsson levererar alltid !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.