Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Serieavslutning

ÖSKs U19-lag tar i morgon (söndag) på hemmaplan emot IFK Tumba i U-19-seriens sista omgång. Hemmalaget lär ha ett viktigt mål för ögonen. Serien är visserligen redan vunnen och avancemanget till elitnivån för nästa års trupp är säkrat. Men laget ännu inte tappat poäng i årets tävlingsmatcher på Behrn Arena och det är nog en svit som man väldigt gärna vill försvara – skrutt vore det annars.

Motståndarna från Stockholms södra förorter har nog inte så mycket att spela för. De ligger sist och behöver en vinst samt en Spårvägsförlust mot Degerfors för att de skall kunna klättra en placering till den näst sista. Det handlar dock inte om någon streckstrid. Från den här serien åker alla så när som de två första ur. Om man inte tillhör någon av landets 32 elitklubbar. Något som varken IFK Tumba eller Spårvägen gör. Vilka som får delta nästa år avgör de olika distriktsförbunden genom kvalspel eller på möjligen annat sätt.

Inför avslutningsmatchen har U19 idkat lite byteshandel med U17-truppen, som samtidigt spelar en betydligt viktigare match på Ekäng. Resultatet är att man lånar in två U17-spelare och släpper iväg några av sina egna. Till matchen som börjar kl. 14:00 på Behrn Arena har följande spelare kallats: Jonathan Thureson, Lukman Murad, Filip Albertsson, Anton Westerlund, Jonathan Lundberg, Filip Rinne, Oskar Ålgars, Sebastian Heimeryd, Oscar Fardelin, Max Lindborg, Simon Glännestrand, August Viklund, Philip Holmer, Andreas Nydahl, Kevin Wester (U17) och Lesster Govea (U17).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.