Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: En poäng säkrade femteplatsen

Söderdamerna säkrade sin femteplats genom att ta en halv revansch mot Rytterne, som j v ann vårmötet. Visserligen blev det ”bara” oavgjort i årets sista seriematch, men det resultatet räckte för att man skulle kunna hålla västeråslaget bakom sig i tabellen. Och det är ju den som räknas, trots allt.

Söder tog ledningen i första halvlek med 2-0 efter mål av Camilla Erkisi och Astrid Walldén. Rytterne kämpade sig dock tillbaka och kunde både reducera och kvittera i den andra, men någon ledning blev det aldrig.  Båda lagen verkade för övrigt ha varit kort om folk. Rytterne hade bara en avbytare, medan Söder hade två.

ÖSK Söders spelare och ledare har stått för en utmärkt prestation genom att spela sig till en plats på den övre seriehalvan. I den nyskapade div 1-serien som laget spelat i i år deltog bara lag från den övre halvan av fjolårets div 2-serier samt de som flyttats ner den näst högsta serien. Blåbärslagen var i princip utsorterade redan innan serien startade, även om Gideonsberg (som drog sig ur) och Öfvre Adolfsberg hade stora svårigheter.  Med en stark ungsomsverksamhet och ett lag F97-or som spelar SM-kvartsfinal i morgon ser framtidsutsikterna bra ut.

Att döma av tidningsrapporterna var det egentligen två matcher som spelades.

– Det var ganska jämnt överlag, sade Söderdamernas tränare Mats Lindström till NA.
– Vi gjorde en fantastisk match och dominerade stort. De hade bara två målchanser som de gjorde mål på, sade Rytternes tränare Mats Johansson till VLT.

Söder Dam: Så bra jobbat alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.