Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Serieavslutning

ÖSK Söder Dam reser i morgon till Västerås för säsongens sista seriematch. Den spelas mot Rytterne IS – laget som jagar Söder två poäng efter i serietabellen. En direkt avgörande match om vilket av lagen som skall bli femma och vilket som skall bli sexa (eller rent av sjua om olyckan är framme).

Lördagsmotståndarna från Rytterne har väl varit seriens positiva överraskning. Medan två andra västeråslag – Västerås IK och Gideonsbergs IF – på olika sätt lämnar spel i div 1 har Rytterne inte bara klarat sig kvar utan även tagit en mittenplacering. Överraskande eftersom laget kvalade sig till sin div 1-plats från dåvarande div 3. Kvalet vanns dessutom med minsta möjliga marginal på ett gjort mål mer än vad P18 från Visby förmådde göra. I lördagens match får Söder i första hand se upp med Emma Nilsson som på egen hand (eller snarare fot) gjort hälften av sitt lags mål. Med sina 16 fullträffar ligger hon på delad andraplats i seriens skytteliga.

Hemmamötet mot Rytterne var ÖSK Söders allra första div 1-match och den började på allra bästa sätt med ett mål redan i den allra första minuten. En utvisning efter 35 minuter ställde dock till det och Rytterne kunde till slut vinna den matchen med 2-1. Nu vill Söders tjejer ha revansch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.