Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Seriesegern bärgad

Målgörare mot Rynninge: Kevin Suarez, Almin Masic och Burin Jankaew i den bakre raden och Marcus Karlsson och Gustaf Montin i den främre.

Målgörare mot Rynninge: Kevin Suarez, Almin Masic och Burin Jankaew i den bakre raden och Marcus Karlsson och Gustaf Montin i den främre. (Foto Jarmo Franssila)

ÖSKs 15-åringar tjuvstartade i kväll årets näst sista serieomgång med en bortamatch mot Rynninge på Pettersbergs IP. För ÖSKarna var förutsättningarna givna. Ett oavgjort resultat eller bättre innebar serieseger – rakt av vid seger och tack vare en överlägsen målskillnad i händelse av ett oavgjort resultat. Nu behövde laget inte luta sig mot någon målskillnad eftersom kvällens seger med 6-1 gav den poängövervikt som laget behövde för att kunna boka in förstaplatsen.

På papperet borde kvällens match ha varit en enkel historia. ÖSK låg först i tabellen och Rynninge sist. Hemmalaget har dock lyft sig resultatmässigt under hösten med segern mot ÖSKs toppkonkurrenter Karlstad BK som bästa och samtidigt ett för ÖSK väldigt välkommet  resultat. Rynninge hängde också med rätt bra i första halvlek, även om ÖSK kändes något vassare. ÖSK tog ledningen efter en kvart då en försvarare styrde in ett svepande inlägg i det egna målet. En kvart senare gör ÖSK sedan på egen hand sitt första mål i matchen. Ett genomarbetat anfall avslutas med en bakåtpassning av Almin Masic till Gustaf Montin som bredsidar in bollen i krysset från en position utanför straffområdesgränsen. Det låter kanske lite underligt, men så var det.  Innan halvleken är slut har sedan hemmalaget en riktigt bra chans med en anfallare som kommit ensam mot John Lennartsson i ÖSK-målet, men han rullar bollen knappt utanför vid bortre.

Redan inför andra halvlek byter ÖSK, som har en välbesatt bänk och förmodligen en tanke att alla skall få speltid i den här matchen, in tre spelare. En av styrkorna med laget är att truppen är jämn och att det inte är någon spelare som faller ur ramen.  Med Burin Jankaew och Marcus Karlsson inne samtidigt får Rynninges försvar en hel del att stå i. Båda har en utmärkt teknik och dessutom mycket energi. Det blir också den inför andra halvleken inbytte Marcus som kan öka på ÖSKs ledning. Anton Anhammar, för dagen utmärkt som högerback, slår en djupledsboll som helt friställer Marcus. Denne får med lite tur in bollen i motståndarmålet. (Skottet såg väl mest ut som en halvträff). Här borde matchen egentligen ha tagit slut, men Rynninge ger sig inte och kämpar på bra. Betalt får de i den 57:e minuten då de gör 3-1. Målgöraren springer in i målet och tar med sig bollen till planens mitt för att på så sätt snabbt få igång spelet igen. Nu var det nog lite väl optimistiskt att tro att det skulle gå för dem att vända matchen. Resten av halvleken var nämligen ÖSKs, som mot slutet dominerade kraftigt – både spel- och chansmässigt.

Seriesegern firas. (Foto: Jarmo Franssila)

Seriesegern firas.

Rynninge höll ut i ytterligare 10 minuter innan Almin Masic gjorde 4-1 efter en eller rent av två stolpträffar. Med knappt 10 minuter kvar att spela ökade ÖSK på till 5-1 genom Kevin Suarez. Ett bra förarbete av Hugo Ljunglöf som från sin mittbacksposition (!) driver bollen över nästan hela plan innan han levererar en perfekt passning till Kevin. Två minuter senare avslutar Burin Jankaew, som varit ute och vilat sig ett tag, ÖSKs målkavalkad genom att göra 6-1 efter ett bra förarbete av Jakob Ludéen och Kevin Suarez.

ÖSK hade fem olika målgörare i matchen och det återspeglar rätt bra en av lagets styrkor. Det finns många som kan avgöra en match och man är inte så beroende av att en eller två spelare lyckas. Laget har haft en väldigt positiv utveckling sedan förra våren. Då var man väl 3-4 av distriktets lag i åldersklassen. Nu – ett år senare – vinner man den regionala serien på ett övertygande sätt. Även om det återstår en omgång kan man konstatera att laget inte bara tagit flest poäng. De har också gjort flest mål och släppt in minst. I dagens match fanns det många man skulle vilja plussa lite extra för. Dels spelare som Anton Anhammar (högerback) och Jakob Pehrson (centralt mittfält) som lyfter sina prestationer ordentligt – dels spelare som Viktor Franssila, Burin Jankaew och Marcus Karlsson, vilka  match efter match tillhör lagets ryggrad. En av ryggradsspelarna, lagkaptenen och mittbacken Alex Hahne var för övrigt inte ens med idag, men det innebar inga större problem för backlinjen.

Seriesegrare i P15 Regional år 2013: Örebro SK

Seriesegrare i P15 Regional år 2013: Örebro SK.  På bilden saknas Viktor Franssila och Burin Jankaew. (Foto Jarmo Franssila)

Laguppställning (2*40): John Lennartsson – Anton Anhammar (68), Gabriel Fernsten, Max Jansson Åhlén (41), Pontus Bergström – Gustav Montin (64), Viktor Franssila, Emil Trobäck (41), Almin Masic (73)- Björn Lemte (41), Burin Jankaew (ut 59, in 73)
Avbytare: Adam Nilsson (mv), Hugo Ljunglöf (41), Jacob Pehrson (41), Marcus Karlsson (41), Kevin Suarez (59), Jakob Ludéen (64), Oscar Sandberg (68)

Lagets hemsida: Seriesegern klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.