Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Hemma mot AIK

I kväll möter ÖSK AIK i vad som kallas U21-seriens slutspel. Ett slutspel som inget av lagen verkar att bry sig så mycket om. ÖSK har tämligen konsekvent under hösten bara använt sig av spelare från U19- och U17-trupperna för dessa matcher. I den mån som avsikten med deltagandet i U21-serien från början var att även ge A-truppens bänkspelare matchträning så har det inte fungerat speciellt bra. Var syftet däremot att ge spelarna i spetsgrupp och U19-truppen fler matchtillfällen så har man lyckats väldigt bra.

Med A-truppspelarna på väg tillbaka från Östersund under dagen så blir det i kväll ett rent U19-lag med ett undantag som tar sig an AIK. Undantaget heter Hugo Eriksson (född -95) som till vardags spelar ytterback hos Yxhult. Han får en andra möjlighet att visa upp sig. Den första var i U21-matchen mot Hammarby i juni. Vilken typ av lag som AIK skickar hit lär vi inte veta förrän det blir dags för avspark, men jag har en känsla av att klubbarna i möjligaste mån försöker att se till att lagen matchar varandra i spelstyrka.

På sin hemsida aviserar ÖSK att följande trupp tar sig an AIK: Karl Westdahl, Filip Rinne, Anton Westerlund, Filip Albertsson, Lukman Murad, Carl Ekstrand-Hamrén, Hugo Eriksson (från Yxhult), August Viklund, Edwin Ahlnäs, Joel Nilsson, Martin Springfeldt, Max Lindborg, Oskar Fardelin, Philip Holmer, Rickard Hallgren, Sebastian Heimeryd, Simon Glännestrand och Jonathan Lundberg.

Av spelarna som brukar vara med på de här matcherna saknas Oskar Ålgars och målvakten Jonathan Thuresson. Jag hade så smått spekulerat i att vi kanske skulle kunna få se Emil Berger på planen efter hans återkomst från Island, men så blev det inte.

ÖSK har redan mött AIK en gång i slutspelet. På bortaplan och då gick det inte något vidare. AIK var klart på hugget och ledde med 5-0 efter 67 minuter innan August Viklund och Oskar Fardelin kunde putsa till siffrorna mot slutet av matchen. ÖSKs U19 har gått som tåget i U19 div 1 i år och är redan klara seriesegrare. De här matcherna ger om inte annat en nyttig information om vad de kan förvänta sig för motstånd nästa år då de spelar i den högsta U19-serien.

Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 18:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.