Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Missnöjets match

Emma Tivemo: Konstmål mot Västerås IK agvjorde.

Emma Tivemo: Konstmål mot Västerås IK avgjorde.

Ingen tycks riktigt nöjd efter gårdagens div 1-match på Behrn Arena mellan ÖSK Söder och Västerås IK. Hos Söder verkar man ha tyckt att det gick för trögt och för sakta och hos Västerås IK var man givetvis inte alls glada, eftersom matchresultatet innebar att laget får lämna serien.

Beträffande nedflyttningen kan man nog tycka, att laget har sig själva att skylla. När de väl sent omsider i andra halvlek fick igång sitt spel resulterade deras ansträngningar tyvärr enbart i en demonstration av hur man kan missa mer eller mindre upplagda målchanser. Med ryggen vänd mot nedflyttningsstupet tryckte de tidvis på rätt bra mot Söders försvarsområdet. Deras ansträngningar gäckades dock av Söders resoluta mittbackspar och de egna tillkortakommandena. Mimmi Paulsson-Febo var givetvis även hon en av anledningarna till att det gick som det gick.

Matchen hade dock avgjorts redan i den första halvlekens 37:e minut. Först varnades en VIK-spelare av oklar anledning varpå hon av domaren i skarpa ordalag beordrades att genast lämna planen. Hon lufsade av men tog inte vägen till omklädningsrummet som man skall göra vid utvisningar utan satte sig på avbytarbänken. På läktarna förstod vi ingenting innan sportchefen Ask dristade sig till att föreslå, att hon kanske hade ett olämpligt smycke på sig. Ett smycke som skulle det visa sig var så väl fastsatt, att VIK efter fem minuters försök att få loss det såg sig föranlåtna att byta in en annan spelare.

Men det var så dags då det. Under perioden med 10 spelare hade Emma Tivemo hunnit med att ge sitt lag ledningen. En hyfsad rensning från VIKs målvakt hamnade hos Emma som befann sig ungefär på halva halva. Emma slog så att säga till direkt och skickade tillbaka bollen som fick den önskade banan över målvakten men in i målet. En enastående prestation, tyckte man givetvis i ÖSK-lägret medan man från VIKs sida föga överraskande avfärdar det hela som ett riktigt sk*tmål. Oberoende av hur man väljer att klassificera målet så var det onekligen ett påpassligt och väl taget målskott av Emma.

Under andra halvlek dominerar VIK sedan matchen kraftigt. Nästan allt spel är förlagt till Söders del av planen och VIK skapar 3-4 mycket bra målchanser som de dock på ett eller annat sätt lyckas missa. Trots att det tidvis såg lite pressat ut så rider Söders tjejer ut stormen och har nu avancerat till femte plats i tabellen. Bra jobbat!

Bloggens överbetyg efter den här matchen går till lagets defensiva avdelningar. Med en duktig målvakt och en stark backlinje skyddade av två bollskickliga och passningssäkra defensiva mittfältare så är det inte lätt att göra mål på den här versionen av ÖSK Söder Dam. Något som igår innebar att Västerås IK nu får ta fotbollshissen ner till div 2. Medan ÖSK Söder kan se fram emot ytterligare en spännande div 1-säsong.

Laguppställning (4-2-3-1): Mimmi Paulsson Febo – Matilda Önnegren (55), Astrid Walldén, Stina Gävbo, Sandra Johansson (k)- Susanne Eriksson, Ida Scherling – Sophie Sörqvist, Emma Tivemo (84), Camilla Erkisi – Ann-Sofie Frost (77)
Ersättare: Isa Olofsson Lindberg (55), Erika Karlsson (77), Vendela Ekstrand Hamrén (84)

Söder Dam: Strömavbrott på Behrn Arena?
VIK Dam: Referat: Örebro SK Söder – Västerås IK
VLT: VIK ute ur damettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.