Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotboll sista septemberhelgen

Slutet på årets fotbollssäsong kommer allt närmare och helgen bjuder på en hel del intressanta matcher för ÖSK-lagens del.

F16.
ÖSK Söder är i Karlstad för gruppspel i SM-slutspelet. Idag möter de Falköpings kvinnliga och i morgon QBIK. I den inledande matchen i gruppen vann värmländskorna med 5-0 över Falköping. Det verkar alltså som om det skulle kunna bli en gruppfinal i morgon om Söders lag gör sin plikt idag. Det gör de säkert – det finns många vinnarskallar i den truppen.
2013-09-28 15:00 Falköpings Kvinnliga IK – Örebro SK Söder Västerstrands IP


U17 – bara vinst som gäller.
ÖSK U17 har en serieledning att försvara mot Oddevold som hotar tre poäng bakom. I potten ligger uppflyttning till U17-allsvenskan för nästa års trupp. ÖSK har en lång resa framför sig till Ljungskile för en match där det egentligen bara är vinst som kan anses som godkänt. Oddevold har ett betydligt lättare program de två sista omgångarna och lär inte halka till ytterligare en gång. För dagens match har man från ÖSKs sida tagit ner några spelare från U19-truppen.

Matchtrupp: Kalle Westdahl, John Lennartsson (mv, -98), Sebastian Magnusson, Andreas Klingström, Henning Nordvall, Oskar Olofsson, Carl Ekstrand-Hamrén (U19), Joel Nilsson (U19), Lesster Govea, Mikael Loön, Ali Jafri, David Holm, Edwin Ahlnäs (U19), Isac Uddling, Rikard Hallgren (U19) och Martin Springfeldt (U19).

Flera av spelarna från U19-truppen var i Degerfors för länsderbyt i U19-matchen. Förhoppningsvis är de friska och fräscha igen.
2013-09-28 13:00 Ljungskile SK – Örebro SK FK


Söder Dam.
gurkkross
ÖSK Söders damlag har redan säkrat fortsatt div 1-spel trots att det inför höstsäsongen började se lite knepigt ut. Knepigt värre är det för dagens motståndare Västerås IK, som ligger under nedflyttningsstrecket. VIK är mer eller mindre piskade att vinna, Söder har inget att förlora. Västeråslaget brukar bjuda på riktigt bra motstånd och tuffa matcher. Södertjejerna har en revansch att utfordra efter en 2-0 förlust på bortaplan. Allt är upplagt för en intressant match på Behrn Arena. Freja Olofsson och Sara Sanberg spelar SM-gruppspel i Karlstad.

Matchtrupp: Mimmi Paulson-Febo, Susanne Eriksson, Stina Gävbo, Ida Scherling, Astrid Waldén, Camilla Erkisi, Sophie Sörqvist, Affi Frost, Erika Karlsson, Sandra Johanssson (C), Vendela Ekstrand Hamrén, Isa Lindberg-Olofsson, Emma Tivemo och Matilda Önnegren


P16 Elit.
ÖSKs 16-åringar möter IK Franke på bortaplan. Efter DM-finalens urladdning med förstärkningarna uppifrån så är man tillbaka på en mer normal besättning igen. Allt annat än en vinst vore en besvikelse.
2013-09-28 12:00 IK Franke (P16) – Örebro SK FK (P16) Råby IP


Söder Herr.
Söders herrlag avslutar sin säsong med en hemmamatch mot Yxhult. För gästerna finns fortfarande en möjlighet att säkra en kvalplats till trean. För Söder är div 5 redan en säker destination för nästa år.
15:00 Örebro SK Ungdom – Yxhults IK Grönpepparparkens IP A


U19.
ÖSKs juniorlag klarade av helgens fotboll redan tidigare i veckan då de besegrade Degerfors med 2-1. Nu får de i stället ladda för U21-matchen mot AIK som spelas på tisdag, dagen efter ÖSKs bortamatch mot Östersund.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.