Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Seger i örebroderby

Burin Jankaew och Almin Masic gjorde ÖSKs mål mot Karlslund. Egentligen borde jag ha haft med passningsläggarna Viktor Franssila och Jacob Persson också, men den tanken slog mig för sent.

Burin Jankaew och Almin Masic gjorde ÖSKs mål mot Karlslund. Egentligen borde jag ha haft med passningsläggarna Viktor Franssila och Jacob Persson också, men den tanken slog mig för sent.


ÖSKs 98:or fick jobba hårt i kväll för att få revansch på Karlslunds IF som slog dem i vårmatchen med 1-0. I returen på Ekäng blev det dubbelt upp för de svartvita – en seger som dock inte kändes så säker som siffrorna indikerar. Det var två skilda spelstilar som möttes. Karlslund var bollskickliga men verkade vilja spela sig ända fram till ÖSKs mållinje innan de tog avsluten. Riktigt så långt kom de dock inte även om ÖSKs försvar vid flera tillfällen hade stora problem att freda sitt försvarsområde. ÖSK å sin sida stod för ett betydligt rakare spel utan några onödiga krusiduller på vägen mot motståndarmålet. Med anfallare som hela tiden sökte avslut skapade man fler målchanser trots ett spelmässigt undertag.

ÖSKs mål kom tidigt i första halvlek och sent i andra. I den 13:e minuten frispelar Viktor Franssila Burin Jankaew som kommer fri, får tid att sikta och sedan rulla in bollen utom räckhåll för Karlslunds målvakt. I den andra halvlekens 34:e minut snittar Jacob Persson upp Karlslunds försvar med en väl avvägd passning till Almin Masic på vänsterkanten. Almin verkar först få lite snäv vinkel, men klarar ändå av att trä in bollen vid bortre.

I första halvlek skapar ÖSK dessutom några riktigt giftiga målchanser. Almin hade ett skott som med möda och en hel del tur styrdes i stolpen. Några minuter före halvtidsvilan hade Burin ett riktigt bra långskott som KIFs målvakt med en hel del tur kan styra över ribban. Karlslund å sin sida hade inte mer än ett offside-mål

I andra halvlek tvingades ÖSK dra ner Viktor Franssila som mittback, vilket gör att man tappar mycket av initiativet på mittfältet, där han huserade under första halvlek. Karlslund dominerade spelmässigt, men saknade den skärpa som behövs för att på allvar kunna hota ÖSKs försvar. En hel del byten av olika anledningar i ÖSKs backlinje gjorde att det ibland nog blev lite extra virrigt i försvarsleden.

Tack vare en gedigen arbetsinsats utan något skönspel kämpar sig ÖSK till den seger som innebär att laget fortfarande toppar serien med Karlstad BK två poäng efter (om de vinner sin kommande match mot IFK Kumla, vilket inte är säkert att de gör). I ÖSK stod Burin Jankaew för en gedigen arbetsinsats med sedvanlig hög energinivå i spelet man mot man. På mittfältet var Emil Trobäck som vanligt noggrann i sitt passningsspel och ettrig i närkamperna. Viktor Franssila dominerade på mittfältet under första halvlek, men syntes mindre som mittback i den andra. Pontus Bergström, inbytt i andra halvlek, höll rent på sin vänsterkant och kunde med sin fina vänsterfot sätta igång flera giftiga anfall.

Det blev lite rörigt i andra halvlek med en massa spelarbyten, men ungefär så här spelade man:

Laguppställning (2*40): Adam Nilsson (64) – Oscar Sandberg (77), Max Jansson Åhlén (ut 46, in 76), Alex Hahne (64), Gabriel Fernsten (ut 46, in 64) – Kevin Suarez (46), Viktor Franssila, Emil Trobäck, Almin Masic – Burin Jankaew, Björn Lemte (76).
Avbytare: Albin Rydberg (mv, 64), Hugo Ljunglöf, Jakob Ludéen (77), Gustaf Montin (in 46) , Jacob Pehrson (46), Anton Anhammer, Pontus Bergström (46)

Adam Nilsson i ÖSK-målet byttes ut efter att ha fått en smäll mot knäet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.