Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Länsderby i Värmland

ÖSKs U19-lag spelar i kväll länsderby mot Degerfors. En match som tack vare vinsten mot Assyriska i den senaste matchen inte längre har någon betydelse för ÖSKs slutplacering. De kommer att bli etta vad som  än händer i Degerfors.

Det finns givetvis en hel del prestige i den här matchen och två lag som gärna vill vinna. Degerfors, som fått ordentligt med stryk i både U17- och U19-sammanhang tidigare i år, har väl på sätt och vis mer att spela för  i årets sista match mellan de två klubbarna.

ÖSK har inte ännu lagt ut någon trupp på hemsidan. Frågan är om man väljer att låta några av 17-åringarna stå över för att kunna ha dem fräscha och tillgängliga för lördagens bortamatch mot Ljungskile i U17-serien. Det borde man i alla fall göra med tanke på att den seriesegern är långt ifrån säkrad. Vi får väl se under eftemiddagens lopp hur man resonerar i ÖSK-lägret.

Degerfors IF: Inför DIF U19 – ÖSK U19

Kvällens match spelas på Stora Valla med avspark kl. 18:00.

Tillägg
Startelva: Filip Rinne – Edwin Ahlnäs, Carl Ekstrad-Hamrén, Anton Westerlund, Rikard Hallgren – Carl Jägerhill, Filip Albertsson, Jonathan Lundberg, Lukman Murad – August Viklund och Simon Glännestrand
Avbytare: Ali Syed Jafri, Amel Rastoder, Martin Springfeldt, Andreas Klingström och Joel Nilsson

Jag trodde att man skulle gå försiktigt fram med 96-or och 97-or. Men man verkar ha gjort tvärtom. Hela 11 av spelarna i dagens matchtrupp på 16 spelare kan spela i U17-serien.
Matchfakta:
22. 1-0 Miftari
43. 1-1 Carl Jägerhill (Lukman Murad)
69. 1-2 Martin Springfeldt (Filip Albertsson)

Degerfors IF: Förlust för U19 i länsderbyt
ÖSK: Seger med 2-1 mot Degerfors

1 kommentar – kommentera

Ulf Jonsson

Många skadade o avstängda i den vanliga truppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.