Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: DM-final i kväll

Felix Möller var med redan i fjolårsfinalen mot Karlslund. Då vann ÖSK med 3-2 efter att ha hämtat upp ett tidigt 0-2 underläge.

Felix Möller var med redan i fjolårsfinalen mot Karlslund. Då vann ÖSK med 3-2 efter att ha hämtat upp ett tidigt 0-2 underläge.

ÖLFF har hittills inte haft så värst mycket ”tur” med inplaneringen av sina DM-finaler. Finalerna i tre av ungdomsklasserna spelades samma dag som ÖSK var i Degerfors för länsderbyt. När ÖSK igår mötte Brage i en viktig match i Superettan så passade Yxhult och Bosna samtidigt på att spela final i seniorernas DM-turnering (som Yxhult vann med 2-1).

I kväll, när den äldsta pojkklassen skall göra upp om DM-tecknen, finns det dock inga sådana störningsmoment om man bortser från lite TV-brus.

Det brukar vara en hel del prestige inblandade i de här matcherna – både bland spelare och ledare – så man kan nog räkna med att båda klubbarna ställer upp med sina bästa spelartrupper. En hel del av de aktuella spelarna matchas normalt i andra serier än den regionala 16-årsserien.

ÖSK hade oväntat svårt mot Rynninge i DM-semifinalen och vann knappt med 3-2 efter ett mål av Felix Möller i slutminuterna. Karlslunds väg till finalen har gått via en 10-1 seger över Nora/Pershyttan och imponerande 7-2 mot BK Forward i semifinalen.

Till kvällens match har Magnus Carlsson kallat följande trupp: Kalle Westdahl (mv), William Melberg, Tim Bergström, Jonathan Lundberg, Michel Yanez, Roberto Bongolega, Viktor Franssila, Marcus Nydahl, Ridwan Ikar, Tobias Söderman, Mirza Turan, Konrad Gustafsson, Hampus Lind, William Gunnarson, Joel Nilsson, Mikael Loön, Felix Möller, David Holm.

Av spelarna i ÖSKs trupp spelar Westdahl, Lundberg, Turan, Nilsson, Loön, Möller och Holm normalt med U17 och i vissa fall med U19. Viktor Franssila är den enda i kvällens trupp som är född 1998.

Kvällens final spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.