Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Hårt arbete gav tre poäng

(Lite suddiga) målgörare mot Mölnlycke: Carl Jägerhill, Felix Möler, Rikard Hallgren och Ali Jafri.

(Lite suddiga) målgörare mot Mölnlycke: Carl Jägerhill, Felix Möller, Rikard Hallgren och Ali Jafri.

ÖSKs U17-lag fick oväntat mycket besvär när de på söndagen mötte Mölnlycke IF på Ekäng. Göteborgarna hade inte kommit till Örebro för att be om ursäkt för sin tabellplacering i mitten utan visade direkt från avspark att fotboll handlar minst lika mycket om kamp som om skönspel. Med Jan Nielsen, som ofta brukar placera sin bedömningsribba rätt högt, som matchdomare var förutsättningarna goda för en fysisk match. För ÖSKarna som nästan alltid lyckas rulla ut sina motståndare på hemmaplan blev det därför en delvis annorlunda matchbild än den de är vana vid.

Hemmalaget fick ändå något av en drömöppning när de redan i den andra minuten kunde ta ledningen efter ett snyggt anfall. Rikard Hallgren, som ser alltmer bekväm ut i sin nya roll som ytterback, slog en öppnande passning bakom Mölnlyckes backlinje. En idealisk boll för Martin Springfeldt som dock fick en lite för snäv vinkel och hans skott tog väl antingen i stolpen eller på målvakten. Det såg lite rörigt ut på avstånd, men det slutade i alla fall med att Carl Jägerhill bröstade in bollen.

Rickard Hallgren: Bra start på hösten som ytterback.

Rikard Hallgren: Bra start på hösten som ytterback.

Det snabba ledningsmålet till trots var det Mölnlycke som dominerade spelet inledningsvis och det mesta av spelet var förlagt till ÖSKs planhalva. Kvitteringen lät inte heller vänta på sig. I den 13:e minuten fick de en frispark som slogs över muren och precis under ribban. Inte alls orättvist som matchen hade startat. Efter sin kvittering fick Mölnlycke givetvis ännu mer energi och höll uppe spelet mer än väl, medan ÖSKs anfall var få och sällan heta. Lite turligt kan laget ändå på nytt ta ledningen i den 35:e minuten. Mikael Loön, som byttes in efter ungefär en halvtimme slog en alldeles för låg hörna. Bollen kom dock tillbaka till honom och han lyrade in den högt mot bortre. Där möter Rikard Hallgren med en spänstig nick som hittar in bakom målvakten.

Resten av halvleken får ÖSK mest ägna sig åt försvarsspel och det är nog med en viss lättnad som laget kan dra sig tillbaka för att samla krafter och diskutera igenom vad som inte fungerade så bra under första halvlek.

Fighting face: Edwin Ahlnäs vikar aldrig ner sig.

Fighting face: Edwin Ahlnäs vikar aldrig ner sig.

Inför andra halvlek byter ÖSK in Edwin Ahlnäs för Andreas Klingström på vänsterbacken. Ali Jafri kommer in som anfallare, Amel Rastoder, som nog varit rätt nära ett andra gult kort några gånger, har spelat färdigt. Martin Springfeldt får därför retirera ett steg till mittfältet. Inbytet av Jafri betalar sig mer eller mindre på en gång när han i den 51:a minuten gör 3-1. Det är Ali själv som nickskarvar en långboll från försvaret till Mirza Turan som får rätt fritt fram mot mål. Han blir dock fälld och efter lite hit- och-dit kommer bollen till Ali, som kan slå in den i mål. Från Mölnlyckes sida verkar man väldigt upprörda över målet och anser att det var en hands inblandad i förspelet. Svårt att säga från sidlinjen, men Nielsen var väl placerad och verkar säker på sin sak. (Det verkar han i och för sig nästan alltid).

Lite onödigt kan Mölnlycke reducera i den 58:e minuten. En misslyckad utspark från Filip Rinne blir aldrig luftburen, vilket gör att en av Mölnlyckes anfallare kan komma till en snabb och oväntad motattack. Trots reduceringen blir det aldrig tal om någon riktig forcering från Mölnlyckes sida. Matchen tog nog en hel del på krafterna och medan Rickard Torstensson har en välbestyckad bänk att kasta in förstärkningar från kom Mölnlycke till Örebro med bara två avbytare. De mattas alltså en hel del och får aldrig till någon riktig slutforcering. Med en knapp kvart kvar att spela kan Felix Möller, som varit rätt osynlig i matchen, i stället göra 4-2 på ett inspel från kanten med den rörliga Ali Jafri som avsändare. Efter ÖSKs fjärde mål tar väl sedan matchen i och för sig slut. Mölnlycke orkar inte hålla upp intensiteten i sitt spel och ÖSK verkar mest inrikta sig på att försvara sin tvåmålsledning.

ÖSK fick sig en riktigt tuff genomkörare i matchen mot Mölnlycke. Några hemmamål i lägen då matchen stod och vägde gav dock hemmalaget den seger de så väl behöver i jakten på serieseger och uppflyttning till U17-seriens högsta nivå. Ett extra plus från Bloggens sida går till den tidigt inbytte Mikael Loön, som bidrog med både energi och konstruktivitet på mittfältet samt till Ali Jafri, som väl på sätt och vis blev poängräddare för ÖSK med ett mål och en assist under andra halvlek.

Matchfakta:
02. 1-0 Carl Jägerhill (Martin Springfeldt)
13. 1-1
35. 2-1 Rikard Hallgren (Mikael Loön)
51. 3-1 Ali Jafri (Mirza Turan)
58. 3-2
77. 4-2 Felix Möller (Ali Jafri)

Laguppställning: Filip Rinne – Rikard Hallgren, Carl Ekstrand-Hamrén, Gustav Fardelin, Andreas Klingström (46) – Jonathan Lundberg (30), Amel Rastoder (46), Mirza Turan – Felix Möller, Martin Springfeldt (79), Carl Jägerhill (71).
Avbytare: Kalle Westdahl (mv), Mikael Loön (30), Edwin Ahlnäs (46)), Ali Jafri (46), David Holm (71), Sebastian Magnusson (79)

ÖSK har nu en trepoängsledning med två omgångar kvar att spela. Toppkonkurenterna från Oddevold har dock ett betydligt lättare avslutningsprogram och det mesta tyder nu på att serien inte kommer att avgöras förrän i den sista omgången den 6. oktober, då ÖSK tar emot Karlslunds IF på Ekäng.

Bilder från matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.