Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16: Målrikt mot Gideonsberg

Målgörare mot Gideonsberg.

Nöjda målgörare efter matchen mot Gideonsberg: Roberto Bongolega, Emil Helander, Viktor Franssila, William Gunnarsson, Tobias Söderman och Adam Vall på knä framför dem.

Efter den förra veckans urladdning mot Rynninge väntade en på pappret enklare match mot seriens jumbolag Gideonsberg. Dagens match fick dock en högst oväntad inledning. Redan efter 16 sekunder slank ett skott in i ÖSK-målet. Kanske inte direkt enligt förhandsplaneringen men bra på sätt och vis. Hemmalaget tvingades nämligen ta tag i matchen på ett mer handfast sätt direkt från start. Efter en första tiominutersperiod, då det nog kunde vara svårt för den oinvigde att avgöra vilket av lagen som var serieledare och vilket som låg sist, tog ÖSK över. Så gott som allt spel förlades till gästernas planhalva. Tre mål blev det också och dessutom ett knippe målchanser som aldrig blev mer än just en chans.

Efter en kvart inleder William Gunnarsson ÖSKs målfabrikation. Han lobbar snyggt bollen över målvakten efter att i sin tur ha fått en lobbpassning från Roberto Bongolega. Sedan dröjde det ytterligare en kvart innan ÖSK gjorde sitt andra. Emil Helander, som ju helst brukar hålla till i motståndarnas straffområde blev frispelad vid mittlinjen och klarade av att freda sig från några avväpningsförsök innan han säkert placerade bollen vid ena stolpen. Någon minut före halvtidssignalen gör sedan Adam Vall 3-1 efter det att Tobias Österman drivit upp bollen och med en bakåtpassning fått fram den till en fri Vall centralt i straffområdet. Klassiskt!

William Gunnarsson rev upp stora hål i backlinjen tack vare sin snabbhet.

William Gunnarsson kunde riva upp stora hål i backlinjen tack vare sin snabbhet.

Tio minuter in i andra halvlek gör den halvtidsinbytte mittbacken Viktor Franssila 4-1 på en skall vi säga fjärdeboll efter hörna. Gideonsberg får inte iväg bollen och när den så småningom hamnar framför Viktors fötter så vet han precis vad han skall göra. Efter en dryg timmes spel får Tobias Österman äntligen göra det mål han jobbat så hårt på att få göra. Fast det kom nog inte till som han tänkt sig genom en raid över halva planen utan som en andraboll efter det att William Gunnarsson drivit upp bollen och fått se sitt skott blockerat av Gideonsbergs duktige målvakt.

Precis när det verkade som om ÖSK till slut skulle kunna få fart på sin målfabrikation kontrar gästerna in ett reduceringsmål. Tack vare sin spelmässiga överlägsenhet står ÖSK väldigt högt med sin backlinje, vilket utnyttjas av en av motståndarnas anfallare. Roberto Bongolega återställer dock fyramålsmarginalen tämligen omgående. På nytt är det en andraboll som resulterar. Efter det att Adam Valls skottförsök blockerats kan Roberto sätta den i mål ur rätt snäv vinkel. Precis innan matchen är slut gör sedan Gideonsberg sitt tredje mål i en situation som påminner en hel del om den som gav deras andra mål. Lite slappt försvarsspel från ÖSKs sida som med rätta kände att de hade bra kontroll över matchen om än inte över situationen.

Konrad Gustafsson: Passningssäker bollvinnare på mittfältet.

Konrad Gustafsson: Passningssäker bollvinnare på mittfältet.

Det blev lite väl mycket  av ”En dag på jobbet” för ÖSKarna, som när de väl spräckt Gideonsbergs målnolla aldrig behövde vara oroliga för hur matchen skulle sluta. Det borde ha blivit några mål till, men dels hade västeråsarna en riktigt duktig målvakt och dels var väl precisionen i passningar och skott inte alltid den bästa. Lite slarvigt var det förstås att släppa in tre bollar – med Rynningematchdiciplin på försvarsspelet hade det inte blivit några baklängesmål alls (skulle jag tro).

Motståndarna från Gideonsberg var faktiskt bättre än vad deras tabellposition anger. Svårt att förstå att de bara vunnit en enda match (och spelat en oavgjord). Bra humör trots att ÖSKarna körde ifrån dem och inget fel på arbetsmoralen trots att det så småningom blev ett femmålsunderläge.

Ett extra plus idag till Konrad Gustafsson för hans vårdade mittfältsspel och till vindsnabbe William Gunnarsson som tidvis hade lekstuga längs sin högerkant.

Laguppställning (2*40): John Lennartsson – Tim Bergström (51), Johan Sjögren, Michel Yanez Hernandez (41), Ridwan Ikar Amin (55) – Konrad Gustafsson, Hampus Lind (k, 64), Tobias Söderman – William Gunnarsson, Emil Helander, Roberto Bongolega (ut 15, in 41).
Avbytare: Viktor Franssila (41), Liridon Jashari Tahiraj (51), Adam Vall (in 15, ut 41, in 64) och Mahamed Abdill (55)

Bilder från matchen.

2 kommentarer – kommentera

Tim Bergström

Finns det fler bilder?

Med vänlig hälsning, Tim

Ficedula hypoleuca

Jag skall se vad jag kan göra åt det. Men det tar nog lite tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.