Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll

Den kommande helgen bjuder på en del spännande matcher. Intressantast är det väl där lag som är inblandade i sina respektive seriers toppstrid deltar.

Efter det att ÖSK U19 i går kvalificerade sig för U19 Allsvenskan flyttas väl fokus mer eller mindre automatiskt över på U17-laget. Där vill man givetvis inte vara sämre. Tack vare Karlslunds vinst mot Oddevold i helgen som var har ÖSKarna nu hastigt och lustigt fått saken i egna händer. Till söndagsmatchen mot Mölnlycke aviseras ett starkt lag, där man dessutom förstärker tuppen genom att ta med några av U19-truppens 96-or. Matchen spelas söndag på Ekäng med start kl. 16:00. Med tre omgångar kvar för ÖSKarna är det bara tre segrar som gäller.

ÖSK Söder Dam säkrade kontraktet förra helgen och reser på lördag till Nyköping för att möta serietvåan. Här får nog hemmalaget gälla som rätt stora favoriter mot ett ovanligt ungdomligt lag från Söder. Bland annat hittar vi Hanna Holmgren-Karlsson med i matchtruppen. För första gången i de här sammanhangen, tror jag. Andra ungdomar som reser till Nyköping är Freja Olofsson, Sara Sandberg, Vendela Ekstrand Hamrén och Isa Lindberg-Olofsson.

P97 Elit-truppen har förhoppningsvis hunnit smälta och lägga förra helgens vinst mot Rynninge till handlingarna. Det blir nya bollar på lördag då motståndarna kommer från Västerås och Gideonsberg. Det är serietabellens jumbolag som besöker Örebro. Allt annat än en klar vinst för ÖSK vore en besvikelse. Lördag kl. 13:00 på Ekäng.

ÖSKs yngsta elittrupp P98 Elit har svajat en hel del resultatmässigt på slutet. Förra helgens oavgjorda resultat mot FBK Karlstad gjorde att man fick lämna över serieledningen till Karlstad BK. Förhoppningsvis har formen återvänt till på söndag då man möter Nyköpings Bissar på Ekäng kl. 13:00

För ÖSK Söders herrar har tåget redan gått och nästa år är man tillbaka i div 5. På lördag har man en svår bortamatch mot Latorp och det är väl bara att hoppas på ett hedervärt resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.