Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Final igen

För några veckor sedan var ÖSKs U19-lag i Södertälje och spelade en liten seriefinal mot Assyriska FF. I kväll är det dags igen fast den här gången spelas matchen på ÖSK-killarnas favoritarena. Assyriska är ÖSKs enda kvarvarande utmanare om seriesegern. Kvällens match skulle egentligen ha spelats redan i maj månad, men blev då uppskjuten.

Fotbollsmatematiken är ovanligt enkel den här gången. Vid vinst har ÖSK säkrat seriesegern och avancemanget till U19 Allsvenskan trots att det då fortfarande återstår två omgångar. Vid ett oavgjort resultat håller ÖSKarna fortfarande greppet om serieledningen, men det kommer att krävas vinst i minst en av de då återstående matcherna för att seriesegern skall vara säkrad. Vid förlust har ÖSK fortfarande allt i egna händer, men måste då förmodligen vinna båda sina återstående matcher.

Matchen i Södertälje för en knapp månad sedan vanns av ÖSK med 3-1, men den lär ha varit betydligt jämnare än vad siffrorna indikerar. Assyriska var då det spelförande laget medan ÖSK i första hand förlitade sig på ett starkt försvarsspel samt snabba motattacker. På sin hemmaplan har ÖSK i år i U19 visat sig vara väldigt starka. Den hittillsvarande statistiken säger sex spelade matcher, sex vinster och målskillnaden 30-1.

Till matchen kommer ÖSK till spel med följande trupp: Jonathan Thuresson, Filip Albertsson, Lukman Murad, Anton Westerlund, Jonathan Lundberg, Filip Rinne, Oscar Ålgars, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Oskar Fardelin, Max Lindborg, Rikard Hallgren, Simon Glännestrand, Martin Springfeldt, August Viklund, Philip Holmer, Joel Nilsson och Felix Möller.

Jämfört med den senaste matchen (Smedby AIS borta) saknas rödkortsavstängde Edwin Ahlnäs. Åter i laget är Simon Glännestrand och Lukman Murad. Felix Möller från U17-truppen gjorde en bra insats mot Smedby och finns åter med i U19-truppen.

ÖSK: Fredrik Holmquist om U19 och toppmötet (video)
ÖSK: Martin Springfeldt och Max Lindborg inför toppmötet mot Assyriska (video)

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 19:00. Fri entré.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.