Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Öga för öga, mål för mål

ÖSKs lagkapten Hampus Lind och Rynninges Adam Johansson. Tidigare lagkamrater men nu i olika lag.

ÖSKs lagkapten Hampus Lind och Rynninges Adam Johansson. Tidigare lagkamrater, men nu i olika lag.

ÖSKs 16-åringar fick i våras rätt oväntat se sig besegrade av Rynninge med hela 6-0 i den regionala serien. ÖSKs enda poängförlust i årets seriespel för övrigt. I dag var det dags att ge igen och matchen slutade också på samma sätt som förra gången, men nu med en annan segrare. Det blev alltså ÖSK-seger på G-Vallen efter en riktigt bra första halvlek och en andra som blev mer hafsig än välspelad.

Efter en rätt jämn första kvart började ÖSK få ett bättre grepp om sina motståndare. Efter 20 minuter blev Roberto Bongolega (lite onödigt) nedriven av Rynninges målvakt. ÖSKs lagkapten Hampus Lind tog straffen och gjorde precis som Mohammed Saeid gjort några dagar tidigare. Han slog den alltså över. Till skillnad mot Mo kunde dock Hampus revanschera sig några minuter senare. I den 25:e minuten gör han 1-0 från favoritposition i den bakre delen av straffområdet. För tillbakaspelningen stod Emil Helander. Rynninge hade vid det laget tvingats till ett målvaktsbyte. Det verkar som om deras förstemålvakt fick en smäll vid sammanstötningen med Roberto.

ÖSKs ledningsmål blev startsignalen till en period med ett stort ÖSK-övertag. Tidvis var det bara ett lag på planen (som det brukar heta). I den 29:e minuten ökar ÖSK på till 2-0. Tobias Söderman får en bra träff på en frispark en bra bit från straffområdeslinjen. Rynninges målvakt kan bara med en viss möda tippa den i ribban och Emil Helander håller sig inte oväntat framme och kan stöta in returen. Några minuter senare gör ÖSK sitt tredje mål. En frispark precis på straffområdeslinjen till höger slås av Ridwan Ikar Amin. Hårt, pressat och i målvaktens bortre. Minuten senare gör Marcus Nydahl 4-0 efter att ha skaffat sig skottläge ungefär i höjd med straffområdeslinjen. Med en 4-0 ledning och efter ett riktigt bra spel kunde ÖSKarna känna sig nöjda med sin första halvlek. Rynninge hade å sin sida egentligen inte skapat någonting. En hörna som slank genom hela försvaret hade kanske kunnat orsaka problem. Albin Rydberg i ÖSK-målet stod i princip sysslolös, även om han vid ett tillfälle fick visa prov på sin oräddhet, när han dök efter bollen framför anfallande och försvarande fötter.

Den andra halvleken fortsatte med ett övertag för ÖSK, även om spelet inte längre är lika välstrukturerat. För många som ville göra mål på egen hand, antar jag. En som trots allt fick göra sitt mål var Roberto Bongolega, som i den 50:e minuten kan göra 5-0 när han slår in sin egen målvaktsretur. Några minuter senare kan nyinbytte William Gunnarsson göra 6-0 nickframskarvad av Marcus Nydahl. Som ÖSKare satt man sedan och väntade även på ett sjunde mål, men det kom aldrig.

Ytterlgiare mål borde onekligen ÖSK ha kunnat skapa, eftersom Rynninge med ca. en kvart kvar fick två spelare utvisade i snabb takt. Först handlade det om en eftersläng mot Marcus Nydahl efter det att denne grovt och onödigt tacklat ner en motståndare. Denne svarade med en eftersläng och fick direkt syna det röda kortet, medan Marcus klarade sig undan med ett gult. Här tycker jag nog att matchdomaren borde ha kunnat behandla båda syndarna på ett likvärdigt sätt. Marcus tackling var onekligen mycket provocerande. Två minuter senare blir sedan ytterligare en RIKare utvisad. Förmodligen efter att ha sagt något mycket olämpligt. Det var linjemannen som påkallade domarens uppmärksamhet vid det tillfället.

Trots ett antalsmässigt övertag med två man under den sista kvarten lyckades ÖSKarna inte skapa så värst mycket i anfallsväg. Det gällde väl på sätt och vis att spela av matchen utan några ytterligare incidenter. Det blev faktiskt ytterligare några gula kort för hemmalaget som inte verkade vara i balans efter de sex baklängesmålen och de två utvisningarna.

Rynnninge kom till spel med ett lag som saknade flera spelare. Mest märkbart var nog avsaknaden av Tidjani Diawara (i A-laget) och Jonathan Lundberg (övergång till ÖSK), som gjorde fem av de sex målen i vårmatchen. ÖSK å sin sida hade sex spelare födda -97 som i helgen spelat med U17 och U19 och som av den anledningen inte var med. En ny lagmedlem hos Rynninge i den här matchen var Adam Johansson, tidigare hos ÖSK. Lite oturligt med klubbytet för Adams del, eftersom han alltså fick lov att stå ut med två stycken 6-0 förluster.

ÖSK imponerar igen med sitt gedigna lagbygge. Inte blir det sämre av att man har en väldigt stark bänk, där i princip samtliga skulle kunna ta en plats i startelvan utan att slagkraften försämras. Extra plus idag går till den ramstarka försvarslinjen där speciellt de två ytterbackarna Tim Bergström och Ridwan Ikar Amin stod för riktigt bra insatser. På mittfältet svärmade Tobias Söderman och Hampus Lind som bålgetingar över hela plan, medan Konrad Gustafsson skötte balansrollen på ett utmärkt sätt. Med mål för samtliga tre anfallare så kan man ju inte klaga på den lagdelen heller.

En riktigt bra insats av laget således, som nu väl får sikta in sig på att ta sig igenom de återstående fyra omgångarna utan någon poängförlust.

Laguppställning (2*40): Albin Rydberg – Tim Bergström (63), Michel Yanez, Viktor Franssila, Ridwn Ikar Amin (60) – Tobias Österman, Konrad Gustafsson, Hampus Lind – Marcus Nydahl, Emil Helander (52), Roberto Bongolega (54)
Avbytare: William Gunnarsson (52), Adam Wall (54), Johan Sjögren (60), Liridon Jashari Tahiraj (63) (Lite osäkert med  utbytestiderna)

Rynninge IK: Referat: Rynninge IK – ÖSK

2 kommentarer – kommentera

Tim Bergström

Finns det fler bilder tagna? Vore kul om du kunde maila dem eller något liknande!

Med vänlig hälsning, Tim B – Ösk p97 elit

Ficedula hypoleuca

Nej tyvärr. Det blev inga bra bilder från den matchen. Jag får skylla på ljuset som inte var det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.