Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam på säker mark

DSC_0029_Matchvinnare mot Tyresö

Matchvinnare för ÖSK Söder: Matilda Önnegren (målskytt), Susanne Eriksson (passningsläggare) och Mimmi Paulsson-Febo (räddande ängel)

Även om fortsättningen nästa år i serien i praktiken redan var klar efter den förra matchen säkrade ÖSK Söder Dam idag fortsatt spel i div 1. Endast ett fotbollsmatematiskt underverk (typ hämta igen 26 mål på tre matcher) kan nu beröva Örebros näst bästa damlag deras serietillhörighet.

Om det var minnet från vårmatchen (5-1) till Tyresö eller något annat som dikterade laguttagningen idag är fortfarande höljt i dunkel (för Bloggen), men Söder startade matchen med nio utespelare som väl alla skulle kunna sägas vara huvudsakligen försvarsinriktade. Det var egentligen bara Emma Tivemo, som i vanliga fall brukar ha huvudsakligen offensiva uppgifter under matcherna. Inte för att det direkt märktes på planen. Söder skapade sina chanser och det var ett samarbete mellan Susanne Eriksson (passningsläggare) och Matilda Önnegren, som gav hemmalaget lednings- och segermålet i första halvlek. Sussie hittade Matilda i djupet. Matilda såg först lite förvånad ut, men avancerade sedan några steg innan hennes hårda skott via målvaktsfingrarna gick in strax under ribban. En ”riktig” anfallare hade inte kunnat göra det bättre. Då hade det gått 25 minuter.

I fösta halvlek hade Tyresö faktiskt inte speciellt mycket att komma med. Söder kontrollerade (som det brukar heta) spelet rätt bra. Även om det brände till någon gång framför Mimmi i målet kändes det inte direkt hotande. Då Tyresö fick sina chanser sköt de antingen löst mot mål eller hårt utanför. Närmast var gästerna vid en frispark som en anfallare kanske hade kunnat mota in vid bortre om hon hunnit fram till bollen – vilket hon alltså inte gjorde.

Upp-peppning

Upp-peppning

I andra halvlek ökade Tyresö trycket och tryckte på med fler spelare. Något som Söder kunde utnyttja, då de kom fram i några riktigt spetsiga kontringar. Speciellt efter det att Sara Sandgren och Freja Olofsson blivit inbytta kändes det som om nästa mål mycket väl hade kunnat bli ÖSKs. Nu blev det inga ytterligare mål. Den bästa chansen hade nog Tyresö med ett skott, som Mimmi mycket förtjänstfullt motade ut till hörna nere vid sin högre stolprot. Att Söder har en riktigt bra målvakt noterade för övrigt en Tyresö-supporter på läktaren redan under den första halvleken.

Påfyllning

Påfyllning

Matchvinnare för ÖSK (förutom målskytten) var det solida försvarsblocket med en svårpasserad backlinje framför Mimmi Paulsson-Febo i målet. Ida Scherling och Susanne Eriksson städade dessutom upp framför backfyran på ett utmärkt sätt. Emma Tivemo var snuddande nära några gånger att komma fri, men stupade på den sista dragningen.

Det var (och är) lite oklart för Bloggen hur spelarna egentligen ställde upp, men det sägs ha varit en 4-3-3 uppställning (som ibland såg ut som 4-5-1 och ibland som 4-4-2).  Men så här var det kanske.

Laguppställning: Mimmi Paulsson-Febo – Camilla Erkisi, Astrid Walldén, Stina Gävbo, Sandra Johansson (k) – Sophie Sörqvist, Ida Scherling, Susanne Eriksson – Matilda Önnegren (54), Sara Hjelm (59), Emma Tivemo.
Ersättare: Sara Sandberg (54), Freja Olofsson (59), Ann-Sofie Frost, Vendela Ekstrand Hamrén

Här hade Ida Scherling en tydlig balansroll framför backlinjen, Susanne Eriksson hann med att vara nästan överallt och Sophie Sörqvist jobbade mest offensivt. Av anfallarna hade Sara Hjelm en lite tillbakadragen roll, så på sätt och vis blev det en mittfältsdiamant av det hela. Inför andra halvlek bytte sedan Sara Hjelm och Sosso plats med varandra.

Cassandra Söder: Matchbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.