Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hösten är här

Även om sommarvädret verkar vara ovanligt seglivat i år så har Bloggen noterat ett säkert hösttecken. Fotbollsmatcherna börjar plötsligt betyda något. Flera av ÖSK-familjens representationslag är inblandade i streckstrider och annat otyg. Under den kommande helgen så spelar flera lag viktiga matcher.

ÖSK Söder Dam.
SöderTyresö
Efter en period då laget balanserade på det nedre strecket har ÖSK Söders div 1-lag fått bättre ordning på spel och målfabrikation. Laget har nu 21 poäng och 24 kommer att krävas för att laget rent matematiskt  skall kunna känna sig säkra på att ha överlevt sin första div 1-säsong med bibehållen nivåstatus. I morgon ställs laget på Behrn Arena mot Tyresö DFF som man i tabellen hittar fem poäng ovanför hemmalaget. En inte helt omöjlig uppgift känns det som mot en motståndare som blandar och ger.  Bortamötet i våras slutade med en klar Tyresö-seger med 5-1. Spelartrupp: 1. Mimmi Paulson-Febo, 2. Susanne Eriksson, 3. Stina Gävbo, 4. Ida Scherling, 6. Astrid Waldén, 7. Sara Hjelm, 8. Camilla Erkisi, 9. Sophie Sörqvist, 10. Ann-Sofie Frost,, 11. Sara Sandberg, 13. Sandra Johanssson (C), 14. Vendela Ekstrand Hamrén, 16. Freja Olofsson, 17. Emma Tivemo och 18. Matilda Önnegren.

U19.
Juniorerna i ÖSKs U19-trupp har ryckt åt sig en ledning med fyra poäng. Siktet är inställt på serieseger och avancemang till elitnivån. Vill man dit måste man hålla förstaplatsen. Fyra omgångar återstår av vilka en är den uppskjutna hemmamatchen mot serietvåan och toppkonkurrenten Assyriska FF. På söndagen har laget bortamatch mot Smedby AIS. Spelartrupp: Edwin Ahlnäs, Filip Albertsson, Carl Ekstrand-Hamrén, Oscar Fardelin, Rikard Hallgren, Sebastian Heimeryd, Philip Holmer, Max Lindborg, Felix Möller, Joel Nilsson, Filip Rinne, Martin Springfeldt, Jonathan Thuresson, Anton Westerlund, August Viklund och Oskar Ålgars: Lukman Murad är avstängd och Simon Glännestrand skadad.

U17.
ÖSKarna förlorade i den senaste omgången seriefinalen mot IK Oddevold. Utgångsläget i kampen om seriesegern är inte det bästa. ÖSK ligger tre poäng efter, men har en match mindre spelad. Ett stort problem är att Oddevolds målskillnad är 10 mål bättre än ÖSKs. Så det räcker inte för laget att vinna de återstående fyra matcherna. Man måste även hämta in målskillnadsskillnaden. ÖSK har bortamatch på lördagen mot Arvika. Oddevold kommer till Örebro för att möta Karlslund. Spelartrupp: Henning Nordvall, Andreas Klingström, Oscar Olofsson, Mikael Loön, Kevin Wester, Ali Jafri, Mirza Turan, Felix Möller, David Holm, Sebastian Magnusson, Isac Uddling, Gustaf Fardelin, Lesster Govea, Rikard Hallgren, Jonathan Lundberg, Adam Nilsson (mv, P98)
Tillägg: Efter en 10-0 seger mot Arvika så är ÖSKarna ikapp även målskillnadsmässigt.

P16 Elit.
En svår match väntar för ÖSK när man möter Rynninge IK på Grenadjärvallen. Vårmötet slutade med Rynningevinst med hela 6-0. Lagen möttes för inte så länge sedan i en DM-semifinal. Då vann ett ÖSK förstärkt med 97-orna från U17-truppen knappt med 3-2 efter ett sent mål av Felix Möller. Den här gången blir det inga sådana förstärkningar. ÖSK leder serien med en poäng före Rynninge, så oavgjort räcker för att man skall kunna försvara sin serieledning. Matchen spelas på söndag kl. 16:00.

P15 Elit.
Spelarna i den yngsta elittruppen blandar och ger. Man vet aldrig riktigt var man har dem prestationsmässigt. I morgon är de i Karlstad för match mot FBK Karlstad. Något de bör kunna klara av om matchformen är någorlunda normal.

Söder herr.
ÖSK Söders herrlag har haft en mindre lyckad säsong. Nedflyttningen till femman är redan oundviklig. I morgon möter de IFK Örebro – ett av endast två lag i årets serie man lyckats besegra. IFK kämpar just nu för att undvika att hamna under kvalstrecket och har alltså en hel del mer är Söder att spela om. Bör vinna matchen om inte nerverna spelar dem ett spratt. Matchen spelas lördag på Grönpepparparkens IP (fd. Navets IP) kl. 15:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.