Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mot SM för F16 Elit

ÖSKs duktiga lag i F16 vann förra helgen DM-finalen med 12-2 över Sturehov. Som belöning för den prestationen har laget (givetvis) blivit uttagna att representera örebrodistriktet i SM för F16. Det här är en cupturnering för landets bästa lag i klass F16. På pojksidan finns det ingen motsvarighet till denna SM-turnering. Slutspelet börjar med en gruppspelsfas varifrån gruppsegrarna går vidare till en rak cup-turnering.

ÖSKs duktiga tjejer var med i den här SM-turneringen redan förra året. Då tog sig laget lite överraskande vidare från gruppspelet, men blev sedan knappt men rättvist utslagna av Norrköping City med 2-1. I år kommer ÖSK till spel med nästan samma lag som  förra året. Saknas gör väl egentligen bara Elin Pettersson, som fallit för ”åldersstrecket”. Så möjligheter att nå längre i år finns nog.

I årets gruppspel som än så länge spelas ”någonstans i Värmland” kommer ÖSK att ställas mot QBIK från Karlstad och Eds FF från Dalsland. Matchen mot Eds FF spelas den 28 september och mot QBIK den 29:e.

Innan dess skall laget få matchträning genom slutspelet i den regionala F17-serie. Där möts de fyra bästa lagen från den nu avslutade grundserien. Coach Collgård såg nästan lite fundersam ut igår, då han berättade om detta och samtidigt undrade hur man skall få plats med alla matcher i månadsplaneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.