Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Förlust mot Oddevold

ÖSK fick inte något positivt resultat med sig från seriefinalen mot IK Oddevold. Förutom att toppkonkurrenten lade beslag på matchens trepoängare kunde de tack vare en 4-0 vinst förbättra sin målskillnadsfördel mot ÖSK med hela åtta mål.

Jag har inte sett något från ÖSK ännu från matchen, men det verkar av SvFF:s matchrapport att döma ha varit en rätt jämn match under de första 70 minuterna. Oddevold gjorde visserligen ett mål efter en knapp halvtimme, men det är ju sådant som man kan hämta igen. En tvåkortsutvisning på Carl Jägerhill verkar dock ha givit hemmalaget mera vind i seglen och under den sista kvarten kunde de öka på sin ledning med ytterligare tre mål. Notabelt i sammanhanget är att samtliga Oddevolds mål gjordes av Adam Engelbrektsson, seriens bästa målskytt.

Att döma av en laguppställning som kom ut via Twitter så ställde ÖSK i den här matchen upp i en 4-2-3-1 uppställnng snarare än i vanliga 4-3-3 som laget brukar använda.

Laguppställning: Kalle Westdahl – Edwin Ahlnäs, Oskar Ålgars, Gustaf Fardelin (k), Andreas Klingström (70) – Henning Nordvall, Mikael Loön- Martin Springfeldt, Felix Möller, Carl Jägerhill- David Holm (75).
Ersättare: Albin Rydberg (mv), Michel Yanez (80), Oscar Olovsson (80), Ali Jafri (75), Isac Uddling (70)

På grund av förlusten minskar lagets möjlighet till serieseger och uppflyttning för U17-laget till elitdivisionen kraftigt. Laget är tre poäng efter Oddevold, men har en match mindre spelad. Dessutom, vilket verkar vara det största hindret är målskillnaden efter 4-0 förlusten 10 mål sämre.

I följande omgång som spelas nästa helg så möter ÖSK IK Arvika på bortaplan, medan Oddevold kommer till Örebro för match mot Karlslunds IF.

ÖSKUtvisning fällde ÖSK i toppmötet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.