Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Målrikt på Ekäng

Målgörare mot Carlstad United: Tim Bergström, fyramålsskytten Emil Helander, William Gunnarsson och på knär framför dem Köpingförvärvet Adam Wall.

Målgörare mot Carlstad United: Tim Bergström, fyramålsskytten Emil Helander, William Gunnarsson och på knä framför dem Köpingförvärvet Adam Wall.

Det blev en hel del mål på Ekäng, då ÖSK P16 Elit mötte Carlstad United i den regionala serien. ÖSK var det klart bättre laget från start och det var lite av ett under att det dröjde ända till den 17:e minuten innan det var dags för ledningsmålet. Efter ett snyggt anfall, där bollen gick som på ett snöre genom CUs försvarsområde, spelar Marcus Nydahl fram Emil Helander för dennes första mål – det skulle bli några till. Värmlänningarna ville dock inte vara sämre och redan två minuter senare hade de utjämnat till 1-1 efter det att ÖSK tappat boll på mittplan. Innan halvleken var slut återtog dock ÖSK ledningen. På nytt var det Emil Helander som demonstrerade hur farlig han är i boxen. För framspelningen svarade Ridwan Ikar Amin, som kom fram på en snygg överlappning längs vänsterkanten innan han spelade den klassiska snett-inåt-bakåt passningen till Emil.

Fyramålsskytten Emil Helander: En ständig källa till oro för motståndarförsvaret.

Fyramålsskytten Emil Helander: En ständig källa till oro för motståndarförsvaret.

ÖSK med en bänk som såg minst lika spelstark ut som de som fick börja matchen gjorde en del byten inför andra halvlek. Något som så att säga betalade sig direkt. Två fina inspel från William Melberg som tagit över som vänsterback hittade vägen till Emil framför mål och så stod det 4-1. Matchen avgjord verkade det som, men motståndarna ville inte ge sig utan reducerade till 4-2 några minuter senare. På gränsen till häng med andra ord. Dock inte så länge, eftersom nyinbytte William Gunnarsson och Adam Wall såg till att det blev 5-2 mitt i den andra halvleken. William använde sin snabbhet och sprang förbi sin ytterback på utsidan innan hans passning fann en helt fri Adam vid bortre, som bara hade att maka in bollen.

Adam Wall - höstens nyförvärv från Köping.

Adam Wall – höstens nyförvärv från Köping.

I den 68 minuten gjorde sedan CU 5-3 på ett långskott som plötsligt tappade höjd och slank in precis under ribban. Det såg väl inte helt otagbart ut för ÖSKs debuterande målvakt Jack Meehan (född -99). Lite oturligt för Jack som i övrigt gjorde en riktigt bra match och har all anledning att vara nöjd över sin premiär med de stora pojkarna. Återigen halvhäng alltså innan William kopplade på turbon och ur snäv vinkel vallade in bollen via motståndarnas målvakt. Slutresultatet fastställde sedan Tim Bergström, nuförtiden omskolad till högerback, då han visade upp sina kvaliteter som anfallare med en raid över halva planen. Ensam med gästernas målvakt avslutade han behärskat i ena hörnet.

En väl genomförd match, där ÖSKs målskörd väl egentligen borde ha blivit tvåsiffrig med lite bättre skärpa i avslutningarna (eller mer tur). Bland annat höll Tobias Österman på att välta målställningen över ända med ett mäktigt distansskott som tog i ribban och sedan studsade ner på fel sida mållinjen. Det blev kanske något baklängesmål för mycket, när laget pressade högt på motståndarna och sedan tappade boll på mittfältet.

Jack Meehan debuterade som målvakt i P16 Elit.

Jack Meehan debuterade som målvakt i P16 Elit.

Jack Meehan från P14 stod som sagt för en klart godkänd insats i ÖSKs mål. Han verkade helt oberörd av att hans motståndare (och medspelare också för den delen) var två år äldre. I backlinjen visade Tim Bergström att omskolade anfallare visst kan bli bra ytterbackar. När han lär sig att skjuta med vänstern kommer det att bli ännu bättre, eftersom han kommer fram en hel del och kan skära in i banan. William Melberg, inbytt i andra havlek, hade inte varit på plan mer än tre minuter innan han fixat till två målgivande passningar med sin fina vänsterfot. Konrad Gustafsson, som tidigare spelat ytterback, men nu håller till på det centrala mittfältet, levde farligt efter en varning han fick tidigt i matchen. Han visade en bra överblick och ett klokt passningsspel. Emil Helander demonstrerade ännu en gång vilken giftig anfallare han är i motståndarnas straffområde. William Gunnarsson fick inte så många minuter, men hann ändå med ett mål och en målgivande passning förutom de målchanser han nog borde ha kunnat förvalta bättre. Det vore kul att få se honom och Martin Springfeldt ta en löpduell.

Laguppställning (2*40): Jack Meehan – Tim Bergström, Viktor Franssila (63), Liridon Jashari Tahiraj (ut 46, in 63), Ridwan Ikar Amin (46) – Konrad Gustafsson (62), Marcus Nydahl (70), Hampus Lind – Tobias Österman (ut 54, in 70), Emil Helander, Burin Jankaew (52)
Ersättare: Michel Yanez (46), William Melberg (46), Roberto Bongolega (62), William Gunnarsson (52), Adam Wall (54)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.