Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17 och U19: Viktig lördag

Båda ÖSKs U-lag jagar trepoängare i morgon lördag. För de yngre väntar en match som man nog kan kalla seriefinal. På bortaplan i Uddevall möter man starka IK Oddevold, serieledare tack vare en bättre målskillnad än ÖSK. Men då har ÖSK å andra sidan en match mindre spelad. Det är ingen tvekan om att Oddevold är målfarliga. På sina 12 matcher har de gjort 67 mål. ÖSK med 11 matcher har ”bara” 61 i kolumnen för gjorda mål. Minst ett oavgjort resultat behövs för att ÖSK skall kunna ta över initiativet (tack vare sin hängmatch).

Matchen spelas (något överraskande) på konstgräs, vilket bör passa ÖSK bättre än naturgräs med högre rullmotstånd. ÖSK sänder en stark trupp till Bohuslän. Lagets bästa målskytt David Holm är tillbaka efter några veckors skadefrånvaro (knä). Återstår att se om han dessutom är i matchform. Från U19-truppen tar man dessutom med förstärkningar i form av Martin Springfeldt, Edvin Ahlnäs och Oskar Ålgars. I gengäld låter man Kevin Wester och Sebastian Magnusson ansluta till U19-truppen.

Följande trupp är uttagen: Kalle Westdahl, Oscar Olovsson, Felix Möller, David Holm, Ali Jafri, Mikael Loön, Martin Springfeldt, Andreas Klingström, Isac Uddling, Henning Nordvall, Lesster Govea, Oskar Ålgars, Gustav Fardelin, Edvin Ahlnäs, Carl Jägerhill, Mirza Turan och Albin Rydberg (mv, -98)

ÖSK: Seriefinal mot Oddevold


För U19 blir det mer av en-dag-på-jobbet match. Spårvägen från södra Stockholm kommer på besök till Behrn Arena, dår laget ännu inte tappat poäng i den här serien. Det finns ingen anledning att de skall göra det mot Spårvägen heller, ett lag som tillhör de lägst placerade i U19-tabellen. ÖSKarna har skaffat sig ett bra läge i tabellen med en fyrapoängsledning före starka Assyriska FF. Fortfarande återstår den uppskjutna vårmatchen mellan de två lagen. Det vore givetvis bra för ÖSK om man fortsatt kan ha sin fyrapoängsledning med sig till den matchen.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 16:00.

ÖSK: Jakten fortsätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.