Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ytterligare ett toppmöte

Det är inte bara i Stockholm man har toppmöten. I Örebro möts i kväll ÖSK Söder Dam och deras kolleger från Öfvre Adolfsberg i en div 1-match. ”Spelade de inte redan förra veckan” kanske någon frågar sig med ett 6-1 resultat någonstans i bakhuvudet. Jo, det stämmer men det var en DM-semifinal. I kväll är det ”The Real Thing” som skall avgöras.

På sin hemsida har man lagt ut en matchkallelse som är väldigt lik DM-laget. Den enda skillnaden verkar vara att truppen utökats med det nygamla förvärvet Sara Hjelm. Med i truppen är alltså bland annat de nybakade (F16) DM-segrarna Sara Sandberg och Freja Olofsson.

Även om söderdamerna avfärdade sina motståndare relativt smärtfritt förra veckan så finns det ingen garanti alls att det kommer att gå lika lätt den här gången. Det är trots allt fotboll det handlar om. Öfvre som är tabelljumbo har fortfarande en teoretisk chans att klara sig kvar i serien och har alltså fortfarande allt att spela för. För Söderdamerna skulle en trepoängare innebära ett stort steg mot ett förnyat kontrakt.

Matchen spelas på Öfvres hemmaplan Brickebackens IP. I förbundets kalender står det att matchen kommer att börja kl 18:15, men avsparken har tidigarelagts med 15 minuter till 18:00 på grund av det annalkande höstmörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.