Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust mot Assyriska

Assyriska FF verkar ha blivit något av ett bogey-team för ÖSK i U21-sammanhang. Lagen möttes för tredje gången i år och för tredje gången fick ÖSK se sig besegrade. I den senaste hemmamatchen på Trängen blev det 3-0 till gästerna. I kväll på Behrn Arena blev segersiffrorna 4-1 till det gästande laget. Så stor var inte skillnaden mellan lagen rent spelmässigt , men några olyckliga målvaktsingripanden gjorde att siffrorna ändå sprang iväg. Redan i den tredje minuten tog Assyriska ledningen efter en hörna som ÖSK-försvaret inte kunde få kontroll på.

En bra start för Assyriska, som kan öka på till 2-0 genom ett riktigt kanonskott efter 20 minuter. ÖSK saknade inte chanser, närmast var väl Carl Jägerhill som kom fri med Assyriskas målvakt framspelad av Lukman Murad. Han får dock inte riktigt till skottet som går utanför bortre.  För Carl som gjorde sina första 45 minuter i U21-sammanhang hade det givetvis smakat bra med ett debutmål, men jag tycker trots den missade målchansen att han skall vara nöjd med sin insats. Han stod för en bra arbetsinsats i en för honom ny matchmiljö.

Ledningen i halvtid för Assyriska kändes väl inte orättvis, även om nog en tvåmålsledning var i mesta laget. I andra halvlek fick ÖSK successivt bättre grepp om spelet, men det trillade ändå in två baklängesmål, som nog tyvärr till stor del får tillskrivas mindre bra ingripanden av ÖSKs målvakt. Trean var ett inte alltför hårt skott som smet in under honom och vid det fjärde rensades bollen på en försvarare så att den hamnade hos en av motståndarnas anfallare. Denne hade bara att tacka, ta emot och rulla bollen i mål. ÖSKs tröstmål gjordes av William Kvist snyggt framspelad av Lukman Murad. William drog målvakten och kunde rulla in den i öppet mål.

Till hemmalagets försvar får väl sägas att de olika trupperna har matchats rätt hårt under veckohelgen med match för U17 på lördagen och för U19 på söndagen. För vissa av spelarna var det faktiskt den tredje matchen på fyra dagar och för U19, som utgjorde grundstommen i kvällens lag så spelade man mot Yxhult så sent två dagar innan dagens match.

Positivt var det ändå att se att spelet fungerade avsevärt bättre i andra halvlek. Mot slutet av matchen dominerade ÖSK faktiskt spelet. Med lite bättre skärpa i avslutningarna hade man dessutom kunnat få något mer mål med sig. Chanser saknades inte.

Bäst för dagen i ett rätt blekt ÖSK var William Kvist, som väl gjorde sin första andra riktiga match för ÖSK. Kvist började matchen som högerbreddare och spelade mot slutet av matchen även en stund i tvåmannaanfallet. Han var definitivt inte rädd för att utmana sina motspelare, även om han ibland fastnade efter att ha gått för länge med bollen. En funktionell teknik har han och dessutom ett riktigt bra skott. Samspelet med lagkamraterna blev nog lidande, eftersom det med största sannolikhet var första gången han såg flera av dem. Han tränar ju med A-truppen och har inte spelat något med U19 eller U21 tidigare. Kvist och Lukman Murad visade tidvis upp ett fint samspel, där båda verkade införstådda med vad den andra skulle göra.

I övrigt vill jag plussa för Rikard Hallgren som såg bra ut då han spelade andra halvlek på den för honom ovana positionen som högerback, samt för Joel Nilsson och Amel Rastoder som byttes in med ungefär en halvtimme kvar och bidrog med en bättre stadga för spelet på mittfältet.

Matchfakta:
03. 0-1
20. 0-2
53. 0-3
65. 0.4
77. 1-4 William Kvist (Lukman Murad)

Laguppställning: Ludwig Bergström – Edwin Ahlnäs (78), Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd (64), Oscar Fardelin (46) – William Kvist, Jonathan Lundberg (64), Filip Albertsson, Carl Jägerhill (46) – August Viklund (70), Lukman Murad
Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Rikard Hallgren (46), Simon Glännestrand (46), Amel Rastoder (64), Joel Nilsson (64), Mikael Loön (70), Henning Nordvall (78)

Lukman Murad spelade vänsterbräddare i och med att Simon Glännestrand kommer in som anfallare i andra halvlek. Filip Albertsson ner som mittback då Amel Rastoder och Joel Nilsson byttes in och Jonathan Lundberg samt Sebastian Heimeryd gick av. William Kvist gick upp i anfallet då Mikael Loön bytte av August Viklund.

ÖSK: Axel Kjäll efter matchen mot Assyriska (video)

 

5 kommentarer – kommentera

Butterix

Kvist spelade i cupmatchen mot Rynninge

Ficedula hypoleuca

Det stämmer. Den hade jag lyckats förtränga.

Bolltrollarn

Vi får verkligen hoppas att Oskar Jansson håller sig frisk så att ÖSK slipper ställa andra keepern i mål.

Ficedula hypoleuca

Ludwig är normalt betydligt bättre än vad han visade i den här matchen.

Bolltrollarn

Seriöst? Killen har passerat bäst före datum och håller inte på långa vägar ”superettan” klass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.