Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-finalerna

DM-segrarna år 2013 i klass F16.

DM-segrarna år 2013 i klass F16. (Fotot från lagets hemsida.)

Kassaskåpssäkert i F16.
ÖSKs F16 gjorde processen väldigt kort med sina motståndare från IK Sturehov och säkrade sin andra DM-titel i klassen efter en seger med 12-2. Bloggen vet inte så mycket om matchen. Med hjälp av en kort matchrapport på lagets hemsida och den officiella hos ÖLFF så tycks det som om målen gjordes på följande sätt:

12. 1-0 Freja Olofsson (Sara Sandberg)
22. 2-0 Sara Sandberg (Freja Olofsson)
40. 3-0 Sara Sandberg (Emma Persson)
40. 4-0 Sara Sandberg (Emma Persson)
42. 5-0 Freja Olofsson (Sara Sandberg)
50. 5-1 Maja Regnås
51. 6-1 Kajsa Armborg
52. 7-1 Anna Meijer (Emma Persson)
55. 7-2 Michaela Ricklund
58. 8-2 Kajsa Armborg (Joline Jakobsson)
62. 9-2 Anna Meijer (Matilda Halldén)
71. 10-2 Hanna Holmgren Karlsson (Anna Meijer)
76. 11-2 Hanna Holmgren Karlsson (Anna Meijer)
78. 12-2 Joline Jakobsson (Anna Meijer)

Det verkar väl som om Sara och Freja bara spelade första halvlek eftersom de på lördagen var i elden mot Västerås BK30 i div 1. Men det fanns ju andra spelare som kunde ta över. Efter DM-segern ställer laget nu in sig mot den inofficiella SM-serien som flicklagen i den här åldersklassen får spela.

Förlust i yngre pojkklassen.
Lika bra gick det inte för ÖSKarna i klass P14. Killarna stod för en bra prestation genom att ta sig till finalen, men i den blev IK Sturehov övermäktiga. Hovet vann med 5-0 så det verkar inte ha varit någon diskussion om var DM-medaljerna skulle hamna. Sturehovs seger var väl inte så överraskande eftersom de dominerat åldersklassen under flera år. Siffrorna däremot var nog lite väl stora sett med ÖSK-ögon. Chans till en viss revansch får ÖSKarna redan på onsdag, då de två lagen möts igen. Då i den avslutande matchen i klass P14 Elit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.