Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-finaler

ÖLFF började (?) förra året med att dra ihop ungdomsklassernas DM-finaler till en och samma dag. Förra årets matcher på Idrottsparken i Kumla blev riktigt trevlig för ditresta ÖSKare med DM-tecken i tre av de fyra klasserna som då avgjordes.

Förbundet satsar på en liknande sammandragning i år med matcher som spelas på Trängen. Trevligt om det det inte vore för ett problem. DM-finalerna spelas samma dag som ÖSKs A-lag reser västerut för länsderbyt mot Degerfors. Inte så bra planerat, tycker Bloggen.

I dagens finaler finns ÖSK representerade i klasserna F16 och P14. I båda fallen heter motståndarna IK Sturehov. Flickorna i klass F16 får gälla som rätt stora favoriter. De flesta i laget var med och vann DM i klassen redan förra året. Niclas Collgård kommer dock att ha en del problem på grund av att hans trupp för närvarande är rätt skadedrabbad.

I den yngre pojkklassen ställs ÖSKarna mot en motståndare som dominerat åldersklassen under några år. De svartvita är dock på uppåtgående och lyckades i en seriematch för någon vecka för första gången besegra Sturehov. Lagets tränare Ted Larsson tyckte, när jag talade med honom i går, att hans lag bör ha goda möjligheter att ge Sturehov en bra match.

DM-finaler

Efter dagens finaler återstår avgörandet för juniorerna och P16. ÖSK finns med på planen även i dessa. Förhoppningsvis väljer örebroförbundet en matchdag som inte krockar med Superettan för dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.