Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Andra bullar för Degen

Carl Jägerhill hade bra fart under fötterna när Degerfors besegrades med 6-1.

Carl Jägerhill hade bra fart under fötterna när Degerfors besegrades med 6-1.

Lördagens ”lilla länsderby” tog väl på sätt och vis slut redan efter tre minuter. Då nickade nämligen Gustav Fardelin in ÖSKs ledningsmål i toppmatchen mot Degerfors. Toppmatch därför att det var seriens tvåa (med en ospelad match från serieledningen) och trean som möttes. ÖSK med ett starkt lag, där dock ledande målskytten David Holm (knäproblem) och de flesta 96-orna från U19-truppen saknades, gjorde processen kort med sina länskolleger. Halvtidsledningen med 4-0 kunde mycket väl ha varit några mål större. Något som även Degerfors noterat i sin matchrapport:
– Vi hade inget i Örebro att hämta, Det var ett alldeles för bra lag på andra sidan. De hade ett helt annat tempo, sprang snabbare och längre, ja bättre på allt, säger lagets tränare Jimmy Elfström till Degerfors hemsida.

Vilket stämmer rätt väl. Efter Gustavs nickmål stötte Felix Möller från nära håll in ett inspel från Carl Jägerhill innan Carl själv ordnade 3-0 med ett hårt skott rakt framifrån. Felix gjorde det fjärde sedan degerforsarna obetänksamt lämnat honom utan bevakning centralt utanför straffområdesgränsen. Assist till passningssäkre Mikael Loön.

Tidigt i andra halvlek bytte Rickard Torstensson ut hälften av sina utespelare för att även hålla igång sina bänkspelare. Degerfors fick då tillfälligt ett bättre grepp om spelet och var faktiskt det spelförande laget under en period innan allt satt sig. Med ca. 10 minuter kvar gör de dessutom ett tröstmål efter det att ÖSKs försvarlinje inte riktigt hängt med. Hemmalaget såg dock till att det blev plussiffror även i den andra halvleken genom Ali Jafri, som minuten senare snappar upp en passning, lurar en back och sedan en målvakt innan han kan promenera in med bollen. Bra bollkontroll där från Alis sida. Slutresultatet fastställer Gustav Fardelin på en tredjeboll efter hörna. Bollen rensas först innan en ÖSKare slår bollen tillbaka in i ”straffområdesgröten”, där Gustav påpassligt skarvar den vidare.

En riktigt väl genomförd match av ÖSKarna som visade upp ett välkomponerat och välspelande lag. Trots att halva laget byttes ut vann även ersättarna sin match i matchen. Det är svårt att dela ut några speciella pluspoäng när hela laget spelar så bra, men jag vill ändå nämna Carl Jägerhill, som fick stora delar av vårsäsongen förstörd av en skada, men nu börjar komma i gammal god yrvädersform igen. Dessutom skjuter han ju väldigt hårt. Detsamma (med undantag för yrvädret) gäller även Mirza Turan, som tagit tillbaka sin startplats på mittfältet efter sina skadeproblem.

ÖSK spelade första halvlek med följande laguppställning: Kalle Westdahl- Edwin Ahlnäs, Isac Uddling, Gustav Fardelin, Andras Klingström – Mikael Loön, Amel Rastoder, Mirza Turan- Felix Möller, Ali Jafri, Carl Jägerhill.

Tidigt i andra halvlek byttes Rickard Hallgren, Lesster Govea, Jonathan Lundberg, Oscar Olovsson och Kevin Wester in. Edwin Ahlnäs, Mikael Loön, Amel Rastoder, Felix Möller och Carl Jägerhill såg andra halvlek från bänken.

Dgerfors IF: Storförlust för U17 i länsderbyt

Peter Fardelins matchbilder.

Detta bildspel kräver JavaScript.

ÖSK Fotboll: Storseger mot Degerfors

Matchfakta:
1-0 ’3 Gustav Fardelin (Mikael Loön)
2-0 ’23 Felix Möller (Carl Jägerhill)
3-0 ’32 Carl Jägerhill
4-0 ’34 Felix Möller (Mikael Loön)
4-1 ’80
5-1 ’81 Ali Jafri
6-1 ’83 Gustav Fardelin (Andreas Klingström)

Startelvan:
Kalle Westdahl
Edvin Ahlnäs (Ut ’63), Isac Uddling, Gustav Fardelin (K), Andreas Klingström.
Mikael Loön (Ut ’63), Amel Rastoder (Ut ’54), Mirza Turan.
Felix Möller (Ut ’63, Ali Jafri, Carl Jägerhill (Ut ’54).

Inbytta:
Kevin Wester (In ’63), Oscar Olovsson (In ’63), Jonathan Lundberg (In ’54), Lesster Govea (In ’54), Rikard Hallgren (In ’63).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.