Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Oavgjort i seriefinalen

ÖSKs P15-trupp i seriefinalen mot Karlstad BK. (Foto: Lagets hemsida)

ÖSKs P15-trupp i seriefinalen mot Karlstad BK. (Foto: Lagets hemsida)


ÖSKs yngsta elittrupp mötte idag i regionalserien serietvåorna från Karlstad BK. Inför matchen hade ÖSK en fyrapoängsledning men även en match mer spelad än värmlänningarna. Laget, som såg väldigt stabilt ut under sommarens cupmatcher, har blandat och gett under inledningen av höstsongen, närmast kom man från en 4-0 förlust i Motala.

I en svängig match gjorde ÖSKarna både matchens första och sista mål samt något oturligt även det trejde. Jacob Pehrsson inledde målgörandet efter 25 minuter då han kom i djupled från sin mittfältsposition och kunde stöta in ett inspel från kanten. KBK kvitterade dock några minuter senare då de snappade upp en indianare i ÖSKs bakre regioner och kunde omsätta denna i mål.

Andra halvlek började sedan inte bättre för hemmalaget som gav gästerna ledningen genom ett självmål. (Snyggt var det i alla fall). Laget visade sedan prov på en bra moral och jobbade hårt för att komma ikapp igen. Resultatet 10 minuter senare blev en straff efter det att ett inlägg från Kevin Suarez tagit på en försvarsarm. (Lite hårt dömt där, tycker nog Bloggen). Straffen satte sedan Burin Jankaew hur säkert som helst.

Efter ÖSKs kvittering hade laget flera riktigt bra möjligheter att ta ledningen, men det ville sig inte riktigt i de avgörande momenten. Karlstad saknade inte heller möjligheter och ingetdera av de två försvaren kändes väl riktigt hundraprocentiga. Något mer mål blev det dock inte varför ÖSK kan hålla kvar sin serieledning.

Bra insatser i matchen främst av Viktor Franssila (mittback igen i Alex Hahnes frånvaro), energispelaren Emil Trobäck på mittfältet samt de hårt jobbande anfallarna Mracus Karlsson och Burin Jankaew.

Lagets hemsida: Oavgjort i seriefinalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.