Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Mot DM-final

Bloggens rapportering kom tyvärr i lite otakt i morse. Det är på sätt och vis ett elände när intrycken från flera olika matcher skall rapporteras mer eller mindre samtidigt som årets lingon skall rensas och -sylt kokas.

Det går dock inte att komma förbi att nämna, om än något i otakt med verkligheten, att efter en mer än godkänd insats, så har årets DM-finalplats i utomhusfotboll säkrats. Motståndare blir som vanligt KIF Örebro. I semifinalen var det också som vanligt Öfvre Adolfsberg som var motståndare. Båda lagen har under den andra halvan av seriespelet visat upp tecken på formförbättring. För Öfvres del manifesterat i fyra poäng på de två senaste matcherna. Frågan var bara om förbättringen var tillräckligt stor för att man skulle kunna rubba Söders lag.

Det kunde man nu inte eftersom det i slutändan visade sig bli en rätt enkel och mycket rättvis ÖSK-seger med de väl tilltagna siffrorna 6-1. (Frestande med en tennisreferens här). Det var väl ett tag mot slutet av första halvlek och i början av andra då Öfvre med lite extra energi kunde reducera Söders 2-0 ledning till 2-1, som de kanske möjligen var på gång. Men efter Camilla Erkisis 3-1 mål var det aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå.

Annars var det Söderdamerna som, som det brukar heta, kontrollerade matchen. (En del hjälp hade man nog av att Öfres Lousie Östman tvingades av rätt tidigt i matchen på grund av någon slags knäskada). Målen trillade in med ojämna mellanrum – fler mot slutet av matchen tack vare hemmalagets bättre ork (antar jag). Öfvres målvakt såg väl inte heller helt bekväm ut, vilket nog kan ha hjälpt till att få upp segersiffrorna. Det var helt säkert fallet när Sandra Johansson efter knappt 10 minuter gjorde 1-0. En hög boll som lyrades in mot straffområdet. Ingen fick grepp eller slag på den och Söder hade överaskande snabbt tagit ledningen.

Om det första målet såg lite slumpartat ut så kan man inte säga detsamma om det andra. Emma Tivemos fina instick gav Sara Sandberg fri lejd mot motståndarmålet framför vilket hon behärskat slog in bollen. Då hade det gått en knapp halvtimme. Med någon minut kvar av halvleken reducerade sedan Öfvre på en tillbakanickad boll efter hörna. Lite dålig försvarsorganisation hos Söder där skulle man kunna tycka. Det var nämligen minst den tredje hörnan som slogs på samma sätt mot en spelare bortanför bortre.

I andra halvlek tog det en kvart innan Camilla Erkisi kunde göra det viktiga 3-1 målet (hög boll in mot mål av Sandra). Därefter hamnade ytterligare tre bollar bakom Öfvres keeper. Den första av dessa leverades av Freja Olofsson (efter snett-inåt-bakåt passning från Affi), Sandra Johansson gjorde sitt andra och Söders femte på en straffspark, som hon av någon anledning fick lov att slå två gånger trots att det blev mål redan på den första. Indirekt assist på målet till Emma Tivemo som blev fälld. Målskyttet avslutades sedan av Ann-Sofie Frost som sprang sig fri och med ett kraftfullt skott fastställde tennissiffrorna med sju minuter kvar att spela.

Sportchefen Ask såg mycket glad ut efter matchen och undrade halvhögt om detta inte var årets bästa prestation (hittills) av laget. Och visst såg det gediget ut med ett stabil försvarslinje som såg till att Mimmi Paulsson-Febo nästan blev arbetslös. Extra plus till de två mittbackarna Astrid Walldén och Stina Gävbo som verkar trivas ypperligt tillsammans och som nästan alltid kan lita på att Stinas snabbhet kan rädda dem ur kniviga situationer. Mittfältet dominerade sina spelytor under matchen och Bloggen gladde sig givetvis över att se lagets 98:a Freja Olofsson ta för sig som om hon redan spelat flera år i laget. Av anfallarna verkar Emma Tivemo ha utvecklat sitt register och är numera inte enbart målgörare utan står för en hel del fina framspelningar också. Passningen till Saras 2-0 mål till exempel var riktigt bra.

Flygande byten gällde varför det med tiden blev rätt svårt att hålla koll på vem som bytt med vem och varför. Jag undrar om det möjligen kan ha varit så att det bara var mittbackarna och Mimmi i målet som fick sig hela 90 minuter till livs. Övriga verkade vara på plan typ två gånger var. Det gällde väl att spara så mycket benspring som möjligt inför den svåra lördagsmatchen mot Västerås BK30.

Söder Dam: Började i mörker men slutade i ljus! ÖSK vidare i cupen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.