Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 DM: ÖSK till final efter knapp vinst

I en spännande men inte speciellt välspelad DM-semifinal besegrade ÖSK Rynninge IK med knappa 3-2. Lagen följdes åt i målprotokollet och såg ut att gå mot en straffsparksläggning, då ett långskott från Felix Möller med några minuter kvar avgjorde matchen till ÖSKs fördel.

ÖSKarna fick jobba hårt för segern med Rynninge i ledningen under stora delar av första halvlek. Rynninges duktiga anfallare Tidjani ”Teddy” Diawara gav sitt lag ledningen redan efter några minuter, då han sprang igenom på en långboll och placerade skottet utom räckhåll för ÖSKs målvakt Kalle Westdahl. Inte förrän med fyra minuter kvar av den första halvleken kunde ÖSK kvittera. Rynninges målvakt kan inte hålla ett inspel från högerkanten av Joel Nilsson och Hampus Lind hugger snabbast på den lösa bollen.

Joel Nilsson var också passningsleverantör till ÖSKs andra mål. Tio minuter av andra halvlek hade gått, när en lång passning når fram till Felix Möller, som befann sig centralt med ryggen mot mål. Felix tar ner den på bröstet och vänder samtidigt upp och skjuter mycket snyggt på (halv?)volley förbi en chanslös målvakt. Rynninge gav sig inte även om det var ÖSK som dominerade spelmässigt. Fem minuter senare har RIK utjämnat på en andraboll efter frispark. Det var Teddy Diawara som höll sig framme igen och gjorde sitt och Rynninges andra mål.

Hampus Lind och Felix Möller var ÖSKs målgörare i DM-semifinalen mot Rynninge IK.

Hampus Lind och Felix Möller var ÖSKs målgörare i DM-semifinalen mot Rynninge IK.

Matchen såg som sagt ut att gå mot ett oavgjort resultat och straffsparksläggning då Felix Möller med tre minuter kvar av matchen avgjorde till ÖSKs förmån. Ett halvhårt skott rätt långt utifrån letar sig i mål via en olycklig målvakts händer. ÖSKarna kan sedan rätt enkelt spela av den kvarvarande tiden.

Även om det var ÖSK som dominerade spelmässigt hade laget svårt att få till stånd något vägvinnande spel. Antalet skarpa avslut mot Rynningemålet var få och inte speciellt farliga. Rynninge å sin sida hade inte så mycket tid med bollen, men med Teddy Diawara (född -98) i anfallet var de flera gånger ytterst nära att komma till farliga avslut. Ett gediget försvarsspel av mittbackarna Michel Yanez och Viktor Franssila neutraliserade dock de flesta angreppen. Joel Nilsson gjorde ett hästjobb på mittfältet och kunde ju även glädja sig över två stycken målgivande passningar. Mirza Turan var rätt anonym i första halvlek, men kom mer till sin rätt i den andra då han fick ta hand om favoritpositionen som balanserande mittfältare. I anfallet var det givetvis tvåmålsskytten Felix Möller som märktes mest.

Sammanfattningsvis en tuff match som laget med en del tur kunde avgöra innan avgörandet via straffar blev aktuellt. Sett till spelfördelning och bollinnehav var det dock ingen tvekan om att det var rätt lag som vann.

Laguppställning: Kalle Westdahl – Tim Bergström, Viktor Franssila, Michel Yanez, Ridwan Ikar Amin (68) – Joel Nilsson, Adam Johansson (46), Mirza Turan – Hampus Lind (68), Felix Möller, Mikael Loön.
Ersättare: Burin Jankaew (46), Tobias Söderman (68), William Melberg (68), Johan Sjögren, Konrad Gustafsson, Emil Helander, Albin Rydberg (mv)

I andra halvlek gick Burin in som central anfallare, Felix Möller flyttades ut som högerytter, Mirza Turan tog över Adam Johanssons balansroll och Micke Loön fyllde luckan efter Mirza.

Rynninge IK: Referat: Rynninge IK – ÖSK 97 Elit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.