Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Regionalt

I helgen som var spelade ÖSK-familjens samtliga tre ungdomslag matcher i sina respektive serie.

F17.
Flickorna i klass F17 har inte direkt haft ett strömlinjeformat spelschema. I helgen spelades två matcher. På fredagskvällen besegrades Västerås IK med 3-2 efter det att ÖSK släppt upp sina motståndare från ett 3-0 underläge. På söndagen var det ett annat Västeråslag – Barkarö SK – som besökte Ekäng. Bloggen hade sin utsända på plats för den matchen och kunde konstatera att coach Niclas Collgård agerade enligt Kajsa Wargs praktiska devis: ”Man tagar vad man haver”.

I det här fallet saknades bland annat en målvakt och Anna Meier fick ta det jobbet. Svårt att säga om hon skötte sig bra eller ej – hon hade nästan inget att göra. Ovanligt bra målvaktsfötter har hon i alla fall. Bland utespelarna blev det en hel del platsbyten och dessutom spelades stora delar av andra halvlek med enbart nio utespelare. Skador etc. gjorde sig påminda. Inte för att det gjorde så förfärligt mycket. Den här matchen hade ÖSKarna kunnat vinna även om de spelat med reducerat manskap hela matchen. Så överlägsna var de faktiskt.

ÖSKs mål gjordes i första halvlek av Lova Händel framspelad av Isa Olofsson Lindberg. Det andra målet gjordes av Saga Magnusson med hjälp av Kajsa Armborg. Lagkapten Magnusson är ju normalt mittback, men spelade några minuter som anfallare och då blev det mål. I början av andra halvlek nickade Emmy Persson, lagets andra mittback, in en av Maya Petterssons väl avvägda hörnor. Skall sanningen fram, så borde det nog ha blivit fler hörnmål i den här matchen – så bra var faktiskt Mayas servar.

P16.
I den seriemässigt lite märkliga P16 Regional Mellanrundan mötte ÖSK IK Viljan från Strängnäs. Mellanrundan där lagen från den östra och västra serien möts har ingen egen serietabell, utan resultaten adderas till ställningen i den östra resp. västra serien. Som vanligt, är jag frestad att säga, så blev det en ÖSK-seger efter 2 mål av Emil Helander och ett av Hampus Lind och Mahamed Abdill. Motståndarna gjorde ett mål (till 1-1). I nästa omgång som är den sista i Mellanrundan möter ÖSKarna på kvalificerat motstånd i form av Västerås SK. Lite av en seriefinal (om det funnits någon serie).

P15.
Det yngsta elitgänget som sett bra ut ända sedan Örebrocupen verkar ha haft en tyngre dag efter en hel del framgångar under sommaren. Besöket i Motala med match mot AIF slutade med en 4-0 förlust. Vi får väl hoppas att det rör sig om en tillfällig formsvacka. Trots förlusten håller laget serieledningen i P15 Regional Södra.

Lagets hemsida: Tung förlust i Motala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.