Söderdamerna lyfter

ÖSK Söders målskyttar mot Fanna BK: Emma Tivemo, Freja Olofsson och Sara Sandberg tillammans med Mimmi Paulsson-Febo som såg till att ÖSKs baklängesnolla förblev intakt.

ÖSK Söders damer vann den viktiga streckmatchen mot Fanna BK med klara 4-0. I halvtid verkar det dock inte ha varit lika klart – ställningaen var 0-0 och hemmalaget hade haft det mesta av inititativet. Då lagen möttes i våras på Behrn Arena chockade ÖSK sina gäster genom att göra 3-0 på 18 minuter. Den här gången gick det likadant fast tvärtom. Det var nämligen under matchens sista 25 minuter som laget lade in överväxeln och körde ifrån. Inbytta Freja Olofsson tackade för förtroende och uppflyttningen till A-truppen genom att i den 68:e minuten ge sitt lag ledningen. Ett skott i krysset som sportchefen Ask redan hunnit med att utnämna till Årets Mål.

Sara Sandberg vred sedan om kniven genom att en minut senare göra ÖSKs andra. Emma Tivemo avslutade målkavalkaden genom att sätt 3-0 i den 83:e minuten och 4-0 på övertid i den 93:e. Bra jobbat tjejer!

Nu har ÖSK sju poäng ner till Fanna på nedflyttningsplatsen. Sex omgångar återstår att spela så inget är klart än, men det ser onekligen bättre ut än när serien körde igång efter sommaruppehållet.

Söder Dam: Freja hittar klykan…
NA: Talangen slog till för ÖSK Söder
Lokalsport.nu: Sur förlust 0-4 (0-0) för Fanna BK hemma mot Örebro SK Söder.