Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Ojämnt i Grönpepparparken

ÖSKs 98-or tog emot sina motståndare från Carlstad United på en av de nyanlagda planerna på Grönpepparparkens IP (tidigare kallades dessa för Navets IP). Det var alltså riktigt gräs under fotbollsdobbarna den här gången, något som i alla fall ÖSKarna ännu inte är så vana med. Inte för att det verkar ha haft någon större betydelse för matchresultatet.

ÖSKs P15-trupp har verkligen gått framåt en hel del under den här säsongen. Finalvinsten i Örebrocupen och det fina spelet i Elite Hotel Cup med en kvalificering till A-finalspelet visar det. Gårdagens match mot Carlstad United i den regionala serien demonstrerade också på sätt och vis gruppens framsteg. I vårmatchen på bortaplan var det en jämn och tuff match som ÖSK till slut vann med 5-3. På hemmaplan var det aldrig någon egentlig tvekan om vem som skulle vinna matchen – frågan var bara hur många mål ÖSKarna skulle göra. Det blev sju och det hade med lite mer skärpa vid någon tillfällen kanske kunnat bli tvåsiffrigt.

Efter en lite seg inledning då de båda lagen kände på varandra och underlaget tog ÖSK ledningen efter en kvart. Almin Masic trampade runt på vänsterkanten och serverade Burin Jankaew framför CUs mål. Resultatet blev det avsedda: 1-0 till ÖSK. Innan halvleken var slut ökade sedan först Marcus Karlsson och sedan Emil Trobäck på till 3-0 efter det att värmlänningarna misslyckats med att rensa straffområdet efter ÖSK-hörnor. Emils mål kom precis innan halvtidsfinalen.

Precis efter starten av den andra halvleken gör sedan Burin ÖSKs fjärde mål – det var Viktor Franssila som stod för inspelet. Gabriel Fernsten, som varit sjuk tidigare i veckan, byttes in i andra halvlek och placerades som central mittfältare bredvid Viktor Franssila. Gabriel tackade för förtroendet och för den utökade aktionsradien genom att tämligen omgående på en andraboll slå in 5-0 från straffområdesgränsen. Minuten senare gör Burin sitt tredje mål för kvällen när han elegant chippar bollen över en utrusande målvakt som inte riktigt hinner fram. Snygg framspelning till Burin från backlinjen vid det målet – nyinbytte Pontus Bergström tror jag det var. Målskyttet avslutas sedan av Viktor Franssila som söker skottläge genom en försvarsmur i höjd med straffområdeslinjen. Viktor hittar luckan och skruvar in en markboll vid bortre. Målvakten hinner inte få kontroll på det skottet. CUs enda egentliga målchans kom i mitten av andra halvlek då de hade en boll i stolpen som lika gärna hade kunnat studsa in som ut.

Det här laget ser nu väldigt stabilt ut. Alla lagdelar fungerar från de måfarliga och jobbiga-att-möta Burin och Marcus längst fram, via ett mittfält med hög arbetskapacitet, en mycket stabil backlinje som styrs upp på ett bra sätt av Alex Hahne. Vikarierande mittbacken (i Gabriels frånvaro) Max Jansson Åhlén var också han mycket bra i brytningar och framspelningar. På målvaktssidan finns det tre duktiga spelare att välja bland som turas om och som även tar matcher med P16 Elit.

ÖLFF: Matchinformation
Lagets hemsida: Tre poäng på Grönpepparplan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.