Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 – Rekordung trupp till Degerfors

ÖSK sänder en väldigt ung trupp till Degerfors för kvällens slutspelsmatch i U21-serien. P-O Ljung låter med tanke på mötet i Svenska Cupen mot Rynninge på torsdag och Varberg BoIS borta på söndag alla spelarna i A-truppen ”slippa” degerforsresan. Vi får väl hoppas att tankegångarna gått ungefär likadant hos Degerfors – annars kan det nog bli rätt jobbigt för det unga ÖSK-laget.  Följande spelare är uttagna:

Från Spetsgruppen.
Carl Ekstrand Hamrén
Lukman Murad
Jonathan Thuresson
Anton Westerlund

Från U19-truppen.
Simon Glännestrand
Rikard Hallgren
Philip Holmer
Filip Rinne
August Viklund
Martin Springfeldt
Oskar Ålgars
Joel Nilsson

Från U17-truppen.
David Holm
Carl Jägerhill
Andreas Klingström
Amel Rastoder

Ny från Rynninge
Jonathan Lundberg (-97)

Beträffande Jonathan Lundberg så är det en 16-åring, som kommit över från Rynninge under sommaren. Han har tillhört Rynninges A-trupp, men jag tror inte att han spelat någon seriematch. Vilken av ÖSKs träningstrupper han tillhör vet jag inte, men det bör väl vara U17 eller U19.

Degerfors IF: U21 Slutspel: Inför DIF-ÖSK

Tillägg: Det blev ÖSK-vinst med 2-1 i matchen. Det visar sig, att Degerfors gjorde som ÖSK och ställde upp med vad som väl var ett rent juniorlag. Degerfors spelar sin cupmatch i morgon mot Akropolis och möter sedan GIF Sundsvall i Superettan på lördag, så de hade nog inga seniorer som var tillgängliga för en ”betydelselös” U21-match.

ÖSK har skrivit lite om matchen  på Twitter och på Degerfors hemsida finns en liten rapport. Det stod 0-0 i halvtid varpå ÖSK gick upp till en 2-0 ledning efter mål i minut 64 av Lukman Murad (August Wiklund) och minut 76 av Martin Springfeldt (David Holm). Mot slutet av matchen (minut 82) reducerade Degerfors och pressade på rätt hårt mot slutet. ÖSKarna redde dock ut stormen och kunde lägga ytterligare en derbyseger till handlingarna.

ÖSKs startelva: Jonathan Thuresson – Anton Westerlund, Carl Ekstrand Hamren, Oskar Ålgars, Andreas Klingström – Lukman Murad, Jonathan Lundberg, Joel Nilsson, Rickard Hallgren – August Viklund och Simon Glännestrand.
Ersättare: Philip Holmer, David Holm, Carl Jägerhill, Amel Rastoder och Filip Rinne

2 kommentarer – kommentera

M. Andersson

Varför är inte Albertsson , Heimeryd o Fardelin med?

Ficedula hypoleuca

Jag vet inte mer än vad som står på ÖSKs hemsida om detta.

Man skulle ju kunna gissa, att Filip Albertsson är avstängd. Han fick ett gult kort i den senaste U21-matchen.

När det gäller Oscar Fardelin och Sebastian Heimeryd så anser man förmodligen att det räcker att ha med tre mittbackar i truppen och i stället testa/pröva andra spelare. Spelarna från Spetsgruppen (Anton och Carl) går då före. De skall ju helst testas mot så kvalificerat motstånd som möjligt.

Spelarna som tas in från U17 har inte någon utpräglad backlinjesprofil och ger Björn Cervin bättre valmöjligheter. (Andreas Klingström är i och för sig en vänsterkanstspelare som i år oftast spelat ytterback).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.