Söder Dam: Tre viktiga poäng

Två av Söderdamernas målskyttar mot IFK Lidingö. Stina Gävbo och i bakgrunden Freja Olofsson. Bilden från IFK Lidingös hemsida.

ÖSK Söders damlag besegrade IFK Lidingö med hela 4-0 i dagens div 1-match. Segern gav ÖSKarna de tre poäng som gjorde det möjligt att avlägsna sig något från det hemska hålet ner till div 2 som nu gapar öppet fyra poäng längre ner.  På väg att ramla ner genom detta hål är för närvarande Fanna BK, som dessutom är Söders nästa motståndare. Tala om sexpoängsmatch.

Dagens match verkar ha varit rätt jämn i första halvlek med den största skillnaden att ÖSK gjorde två mål, medan Lidingö nöjde sig med att skjuta två straffar i trävirket. Så nära kan det vara ibland. I andra halvlek ökade sedan Söder på sin ledning genom Freja Olofsson i den 55:e minuten. Det var Frejas första div 1-mål, men säkert inte det sista för den 15-åriga talangen.

ÖSKs mål gjordes av Stina Gävbo, Elin Pettesson, Freja Olofsson och Ann-Sofie Frost.

Söder Dam: Om det finns en fotbollsgud…
NA: Efterlängtad seger för ÖSK (som illustrerar sin artikel med en spelare som inte var med i matchen).
IFK Lidingö: Referat: Örebro SK Söder – IFK Lidingö FK