Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Ett nummer större än IFK Eskilstuna

ÖSKs juniorer fick sin revanch och kunde dessutom bättra på sin målskillnad avsevärt i eftermiddagens U19-match mot IFK Eskilstuna. Vårmötet slutade 1-1, men i dag blev det 9-0 med mersmak. Gästerna kom aldrig in i matchen och det var enbart ett antal missade chanser som gjorde, att det bara stod 2-0 i halvtid. I andra halvlek fick ÖSKarna dock bättre fart på målfabrikationen. Speciellt bidrog samspelet mellan den inbytte Lukman Murad och Filip Albertsson till att riva upp stora sår i motståndarförsvaret.

Med två ordinarie spelare borta ur backlinjen (Sebastian Ring utlånad till Forward och Oscar Fardelin avstängd) var det klart redan på förhand att det skull bli en nykomponerad backlinje i den här matchen. Björn Cervin överraskade genom att flytta ut Anton Westerlund som högerback medan Oskar Ålgars och Sebastian Heimeryd tog hand om mittlåset och Philip Holmer lite mindre överraskande tog platsen längst ut till vänster. Ett rätt lyckat drag, tycker jag. Anton gillar att gå framåt och till det fick han större möjligheter som ytterback än vad han har som mittback. Rent defensivt testades backlinjen egentligen inte alls – motståndarna hade väldigt svårt att få igång några genomtänkta anfallsförsök. Det blev mest chansbollar mot ensamma anfallare som lätt avväpnades.

I vårmatchen i Eskilstuna var det som sagt segt, men hemma på Behrn Arena gasade ÖSK på från start och innan det ens hade gått 10 minuter hade laget en 2-0 ledning. Båda gångerna var det August Wiklund som stod för målgörandet – första gången framspelad av Rickard Hallgren och den andra gången av Martin Springfeldt. Sedan blev det faktiskt inga fler mål under den första halvleken även om chanser definitivt inte saknades. 4-0 eller rent av 5-0 hade bättre speglat matchbild och målchanser.

Inför andra halvlek byttes Carl Ekstrand-Hamrén, Lukman Murad och Max Lindborg in. Ut gick de båda kantbräddarna Rickard Hallgren och Simon Glännestrand samt Philip Holmer. Carl tog en av mittbacksplatserna, Anton Westerlund skiftade till vänsterback och Oskar Ålgars flyttade ut på högerbacken. De övriga två bytena var raka. Under första kvarten i den andra halvleken fullbordade ÖSKarna sitt demoleringsarbete genom att göra ytterligare fyra mål. August Wiklund som för närvarande är innen i ett närmast osannolikt målstim gjorde två av dessa. August gjorde ju fyra för någon vecka sedan i junior-DM semifinalen mot Karlslund och idag blev det sammanlagt fyra nya mål på hans konto.

Mot slutet av matchen öppnade spelet upp sig och det blev tidvis rätt Hawaii-betonat. IFK Eskilstuna kom fram några gånger och fick i alla fall till hyfsade skott mot mål, men Filip Rinne tog hand om allt som kom fram till honom på ett kompetent sätt. ÖSK kunde under samma period bättra på målskörden med ytterligare tre mål mot en vid det här laget rätt demoraliserad motståndare.

En stabil insats där alla gjorde bra ifrån sig, tyckte lagets tränare Björn Cervin efter matchen. Det är svårt att lyfta fram enskilda spelare efter den här typen av seger, men han ville i alla fall ge Filip Albertsson ett hedersomnämnande för hans insatser under matchen.

Målgörare (med en viss reservation för passningsläggarna):
06. 1-0 Anton Westerlund (Rickard Hallgren)
09. 2-0 August Wiklund (Martin Springfelt)
52. 3-0 Filip Albertsson (hårt skott på andraboll)
58. 4-0 Lukman Murad (Filip Albertsson)
60. 5-0 August Wiklund (Martin Springfeldt)
61. 6-0 August Wiklund (Martin Springfeldt)
71. 7-0 August Wiklund (Lukman Murad)
75. 8-0 Lukman Murad (Filip Albertsson)
84. 9-0 Simon Glännestrand (Lukman Murad)

Laguppställning: Filip Rinne – Augsut Westlund, Oskar Ålgars, Sebastian Heimeryd, Philip Holmer (46) – Simon Glännestrand (ut 46, in 71), Joel Nilsson (62), FIlip Albertsson, Rickard Hallgren (46) – August Wiklund, Martin Springfeldt (71)
Ersättare: Kalle Westlund (mv), Carl Ekstrand-Hamrén(46), Max Lindborg (46), Lukman Murad (46), David Holm (62)

3 kommentarer – kommentera

Ulf Jonsson

Bra insats utav backlinjen ,anfallsspelet lysende .

Johan

Anton westerlund gjorde första!

Ficedula hypoleuca

Det missade jag helt i så fall. Jag ser att SvFF också har Anton som målskytt på ett av målen. Jag avvaktar dock Honkens matchrapport på officiella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.