Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Revansch att utkräva

IFK Eskilstuna är ett av de lag som ÖSKs U19-lag tappat poäng mot i år. Bortamatchen i våras slutade 1-1 trots ett massivt spelövertag för det gästande svartvita laget. I morgon lördag finns det chans till revansch, då sörmlänningarna kommer till Örebro för att testa det nya konstgräset på Behrn Arena.

Det här är en match som ÖSKarna bara skall vinna om man vill hålla sina ambitioner om att ta förstaplatsen i serien vid liv. U17- och U19-serierna är tuffa såtillvida, att det bara är seriesegrarna i andradivisionerna som blir uppflyttade till elitnivån. En uppflyttning som är årets mål för ÖSKs lag i både U17 och U19.

Förutsättningarna inför matchen ser i alla fall rent fotbollsstatistiskt sett rätt så bra ut (om man bortser från 1-1 matchen). IFK Eskilstuna är det lag som gjort minst mål så här långt i årets serie och samtidigt släppt in näst flest. För ÖSK gäller nästan det omvända förhållandet. Näst mest mål gjorda och näst minst insläppta (Assyriska är marginellt bättre i båda avseendena).

ÖSK skriver på sin hemsida, att man förfogar över en frisk trupp och att det bara är Oscar Fardelin som saknas på grund av avstängning. Fast jag undrar om inte även den tidigare lagkaptenen Sebastian Ring kommer att saknas. Han har ju blivit utlånad till BK Forward för resten av den här säsongen.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 13:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.