Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit. Nya ansikten vid Skiljeboseger

Målgörare mot Skiljebo: William Gunnarsson, Marcus Karlsson, Tobias Österman och Burin Jankaew.

Målgörare mot Skiljebo: William Gunnarsson, Marcus Karlsson, Tobias Söderman och Burin Jankaew.

Bloggen hade egentligen tänkt sig att se U17 Elit spela träningsmatch mot Yxhult IKs A-lag idag på eftermiddagen. Men på plats fick jag höra att matchen var inställd eftersom hemmalaget inte kunde få ihop ett lag. Tur för Yxhult att de inte hade någon seriematch den här helgen, kan man tycka. Så det blev retur till Örebro med oförättat ärende så när som på åtta burkar som loggades som förberedelse för fotbollsmatchen.

I Örebro mötte samtidigt ÖSKs P16 Elit Skiljebo SK i den här underliga regionala mellanserien som inte har någon serietabell, men som ändå på något sätt verkar påverka den riktiga regionala tabellen. Riktigt hur den gör det har jag dock inte listat ut än.

På Ekäng hann jag se andra halvlek. När denna inleddes var ställningen ”bara” 1-0 till de svartvita, men det skulle bli mer mål innan matchen var över. Burin Jankaew, en av fyra 98:or som fått möjigheten att spela den här matchen efter det att ovanligt många av de ordinarie 97:orna inte kunde vara med av diverse anledningar, hade gjort ÖSKs första mål och han gjorde även det andra efter att ha lurat en 3-4 Skiljeboförsvarare i deras straffområde. Burins radarkompis från 98:orna Marcus Karlsson gjorde sedan 3-0 genom att trä in bollen vid bortre ur en snäv vinkel. Målgörandet avslutades sedan av Tobias Söderman (lågt hårt långskott) och William Gunnarsson (direktvolley på inspel från Burin). Nya ansikten (för min del) i laget var även Roberto Bongolega (från BK Forward) samt Mahamed Abdill (från Karlslund). I backlinjen spelade Alex Hahne från 98:orna och i mål stod Albin Rydberg.

Trots att det var så många nya i laget så hade Skiljebo i princip ingenting att komma med i andra halvlek. Det var i princip spel mot ett mål och de ”inlånade” 98:orna skötte sig alla fyra riktigt bra. Av de normala 97:orna var det väl främst och inte så överraskande mittfältstrion Adam Johansson, Hampus Lind och Tobias Söderman som märktes mest. Plus även till Tim Bergström som visade upp ett moget spel som högerback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.