Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Talangtruppen levererar

För några år sedan lades ÖSKs Talangtrupp ner. Det var truppen som under klubbnamnet ÖSK Ungdom utvecklade unga talanger genom spel i div 3 (och ibland i div 2). En av anledningarna till att talangutvecklingens struktur ändrades var att man från centralt håll i ÖSK inte ansåg, att man den vägen fick fram spelare med tillräckligt hög kvalitet.

Ett påstående som dock med tiden visat sig felaktigt. I Degerfors match i dag mot Landskrona var det mot slutet av matchen tre degerforsspelare på planen som kommit fram via ÖSK Ungdom och Talangtruppen. Det var Marcus Astvald, Pontus Jacobsson och Erik Nilsson. I ÖSKs senaste match mot IFK Värnamo fanns likaledes tre spelare med ett förflutet i Talangtruppen med på planen. Det var Kalle Holmberg, Boris Lumbana och Daniel Björnquist. Dessutom finns ju Adam Eriksson i GAIS och Jonathan Ring i Kalmar FF. Ett rätt hyfsat facit av talangutvecklingen, tycker jag.

Samtidigt skall väl sägas, att nuvarande struktur kombinerat med ett tränarteam som är intresserade av klubbens talangutveckling inte är så dum den heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.