Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omstart på Behrn

DSC_0023_Träning 130805

Dagens nypremiär för konstgräsfotbollen på Behrn Arena hade lockat en hel del deltagare – både bland spelarna och på åskådarplats. Såvitt jag kunde se var det bara Ilir Berisha (med sitt knä) som saknades av spelarna från A-truppen. På plats var såväl Josef Ibrahim som utlånade Jacob Rinne och Christer Lipovac. Av spetsgruppsspelarna sakadas bara Jonathan Thuresson, som lär fundera över sin fotbollsframtid för tillfället.

Så gott som alla spelarna deltog dessutom i alla träningsmomenten. William Atashkadeh och Mohammed Saeid dock inte fullt ut. Daniel Björnquist var ett tag inläggsleverantör mot William Atashkadeh och Josef Ibrahim. Övningen gick av allt att döma ut på att nicka bollen över målet, vilket William lyckades alldeles förträffligt med.

Efter ett ett grundligt fyspass under Jimmy Högbergs ledning körde man någon slags stor kvadrat med alla spelarna i gång samtidigt. Jag har aldrig lyckats räkna ut exakt vad den övningen går ut på. Det ser väldigt oorganiserat ut när bollen hela tiden byter sida. Det kanske är tänkt att det skall efterlikna en riktig matchsituation där inget av lagen kan behålla kontrollen särskilt länge. Det var under det här momentet som William och Mohammed körde vid sidan av under Jimmys överinseende.

Näst punkt på övningslistan var spel med fulla lag på ungefär halva planen. Det är under dessa övningar, som man borde kunna lista ut hur Ljung tänker inför nästa match. Den här gången valde dock P-O att blanda sina kort en del och riktigt hur han tänkt sig onsdagsmatchen blev väl inte helt uppenbart. Till att börja med såg man Daniel Björnquist som vänterback och Marcus Pode som Shpetim Hasanis partner i anfallet. Efter ungefär halva tiden ändrade man dock till att spela Samuel Wowoah som vänsterback och Kalle Holmberg tog platsen som anfallare bredvi Shpetim.

Väldigt positivt var det att se att Christoffer Wiktorsson var med och deltog fullt ut i alla mopmenten. Efter hopskallningen i slutminuterna mot IFK Värnamo, då han tvingades av planen befarade jag att han kanske fick någon slags känning efter den besvärliga hjärnskakning han drabbades av under försäsongen och som då höll honom borta från spel under lång tid. Men det verkar inte som om fredagens hopslag fick några långvariga konsekvenser.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Beträffande det nya konstgräset verkar alla nöjda. Helt klart är dock att underlaget i sitt nuvarande skick har en bromsande effekt på bollstudsarna. Det kan möjligen vara en effekt av att gummigranulatet ännu inte trampats ner tillräckligt djupt. Faktum är att när bollen stusade så stod det en sky av granulat runt nedslagsplatsen.

NA-TV: Förra mattan var mer som betong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.